Ένα ακόμη θρίλερ επιφύλασσε η ΑΕΚ σε παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν, με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει τη νίκη με 4-2 στο «Αλκαζάρ» επί της ΑΕΛ, έπειτα από ένα παιχνίδι που… έσπασε καρδιές. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι για να κάνουν το 3-3 και στην αμέσως επόμενη φάση διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα δύο γκολ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάρη στα τέρματα του Ολιβέιρα στο 14′ και το 43′, ωστόσο οι «βυσσινί» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Νικολιάς μείωσε στο 70′ και ο Ακούνια πέτυχε την ισοφάριση στο 80ό λεπτό.

Η ΑΕΚ μετά από τη ισοφάριση έβγαλε αντίδραση, ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο και έψαξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά μπροστά στο σκορ. Τελικά το βρήκε στο 90′ με τον Αλμπάνη, αλλά το ματς δεν θα τελείωνε εκεί.

Τελικά, η Ένωση μπήκε ξανά μπροστά στο 90ο λεπτό. Έγινε μία σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της ΑΕΛ δεν έδιωξε σωστά και ο Αλμπάνης σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στον Χουσίνο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το παιχνίδι, ωστόσο, είχε και συνέχεια. Η Λάρισα κέρδισε πέναλτι στο 93′ για χέρι του Γκαρσία, ο Μουκαντζό εκτέλεσε στο 96′, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Αμέσως μετά ο «δικέφαλος» βγήκε στην κόντρα με τον Γκαρσία, ο οποίος από τα δεξιά της περιοχής γύρισε τον Σιμάνσκι, ο οποίος με πλασέ σκόραρε στο 97′.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε στους 43 βαθμούς, όντας στη δεύτερη θέση ισόβαθμη με τους Άρη και ΠΑΟΚ, έχοντας στο +2 τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, η ΑΕΛ έμεινε στην τελευταία θέση του πίνακα με 9 βαθμούς, έχοντας δύο ματς λιγότερα.

Το ματς

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία πολύ νωρίς στο παιχνίδι να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, στο 11ο λεπτό, έπειτα από απρόσεκτο γύρισμα του Μαξιμένκο στον Μπάγιτς. Ο Πορτογάλος πήρε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα (13′), όταν και η φάση ελέγχθηκε από το VAR.

Μάλιστα, η Ένωση συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αν και δεν είχε άλλες εξίσου καλές στιγμές μέχρι το 31′, όταν από ενέργεια του Γκαρσία, στην εξέλιξη της φάσης ο Τάνκοβιτς έβγαλε προς τον Ανσαριφάρντ, αλλά πρόλαβε να μπλοκάρει ο Μπάγιτς.

Στο 31′ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή τους φάση. Ο Ακούνια κατάφερε να πάρει μια κεφαλιά έπειτα από παράλληλη σέντρα του Μπεν Χατίρα, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και με άλλο γκολ, όταν ο Ολιβέιρα σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα και της ομάδας του. Ο Γκαρσία βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Πορτογάλο φορ, με τον τελευταίο να τη στέλνει με ωραία κεφαλιά στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ μπήκε στην επανάληψη όπως στο πρώτο μέρος. Στο 48′ είχε μια πολύ καλή στιγμή, όταν με εξαιρετικό αριστερό σουτ του Γκαρσία από θέση μέσα δεξιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Μπάγιτς. Οι τραυματισμοί, πάντως, δεν έλεγαν να αφήσουν την Ένωση. Ο Μπακάκης με την επιστροφή του, στην προσπάθειά του να κόψει μια αντεπίθεση της ΑΕΛ, αποκόμισε ξανά τραυματισμό με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί με τον Νταντσένκο.

Εκεί ήταν σαν να άλλαξαν όλα. Ο Τζιανλούκα Φέστα πέρασε στο ματς τους Μουκαντζό και Νικολιά για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, και οι δύο αυτές κινήσεις του έφεραν τη μείωση του σκορ στο 70′. Το λάθος έγινε στον άξονα της ομάδας του Χιμένεθ, με τον Μουκαντζό να βρίσκει τον Νικολιά, ο οποίος είχε μείνει αφύλακτος από τον Νταντσένκο, και με πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη κάνοντας το 1-2.

Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο Ολιβέιρα από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Χιμένεθ γύρισε τον σχηματισμό σε 4-3-3 για να ενισχύσει το κέντρο το,υ περνώντας τον Σιμόες στη θέση του Ολιβέιρα, ενώ ο Αλμπάνης αντικατέστησε τον Τάνκοβιτς. Με την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε την ευκαιρία έπειτα από την ασυνεννοησία τον Μαξιμένκο και Ζίζτς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η κόντρα που έγινε πάνω κατέληξε άουτ.

Ένα νέο λάθος, όμως, στην άμυνα της ΑΕΚ έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να βρει την ισοφάριση στο 80′. Ο Μαξιμένκο γέμισε από την άμυνα, ο Λάτσι έκανε λάθος στο μαρκάρισμα του Ακούνια, ο οποίος άφησε την μπάλα να σκάσει και με δεξί σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-2.

Η Ένωση έχασε μια ευκαιρία με τον Σιμόες στο 86′, όταν το συρτό του σουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο του Μπάγιτς, αλλά βρήκε τελικά το τέρμα της εκ νέου… προσπέρασης. Ο Νταντσένκο γέμισε, η άμυνα της ΑΕΛ δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Αλμπάνης ξεμαρκαρίστηκε, σούταρε με την μπάλα να αλλάζει πορεία πάνω στον Χουσίνο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-3.

ΤΑλλά, το θρίλερ δεν τελείωσε εκεί. Στις καθυστερήσεις, έπειτα από ένα γέμισμα ο Γκαρσία στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά, βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Γκορτσίλας πήγε στο VAR και υπέδειξε το πέναλτι. Αυτό εκτελέστηκε στο 96′ με τον Μουκαντζό, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια, με την κόντρα να φέρνει το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63′ Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63′ Μουκαντζό), Στίφλερ (53′ Νικολιάς), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87′ Χουσίνο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (55′ Νταντσένκο), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74′ Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (74′ Σιμόες), Ανσαριφάρντ