Η έλευση των Μανόλο Χιμένεθ στη θέση του προπονητή, αλλά και αυτή του Παναγιώτη Κονέ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει λάβει την απόφαση να αλλάξει πλήρως τη λειτουργία εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ. Μέσα σε λίγες ώρες, έγιναν τεράστιες ανακατατάξεις, που δείχνουν τον δρόμο στον οποίο θα πορευτούν οι «κιτρινόμαυροι».

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης έλυσε τη συμφωνία με τον Μάσιμο Καρέρα, για να φέρει πίσω τον Ισπανό τεχνικό, ενώ δεν βρήκε κοινή συνισταμένη με τον Ίλια Ίβιτς, ώστε να μετακινηθεί σε άλλο πόστο και τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή να τον αναλάβει ο 33χρονος που πρόσφατα «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Έτσι, και ο Σέρβος αποτελεί παρελθόν, έχοντας ωστόσο αφήσει αρκετά θετικά ως… κάβα με το έργο του.

Κονέ και Χιμένεθ θα αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους την Κυριακή (27/12), όταν και θα επιστρέψουν για προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι το 2021 θα βρει την ΑΕΚ με νέα πρόσωπα σε νευραλγικές θέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως γενικά στους «κιτρινόμαυρους» ετοιμάζονται αλλαγές σε πολλά επίπεδα στο οργανόγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας, κοινώς σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Χθες ακούστηκε ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη φημολογία -που περιλάμβανε και τον Βασίλη Δημητριάδη για ακόμη μια φορά- διαψεύστηκε από την ΠΑΕ.

Όπως και να έχει, όλα αυτά θα απαντηθούν σύντομα, όταν ο νέος τεχνικός διευθυντής και ο νέος (παλιός) προπονητής αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Και αυτό γιατί ακούγεται έντονα πως, εκτός από αποχωρήσεις, θα υπάρξουν και ελεύσεις νέων προσώπων. Μάλιστα, ήδη «παίζει» το όνομα του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Κονέ για την ανάληψη ενός τόσου σημαντικού πόστου σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.