Όσο περνάει ο καιρός και ο ΠΑΟΚ δεν κλείνει προπονητή, τόσο οι προτάσεις φτάνουν «βροχή» στα γραφεία της ΠΑΕ. Τα τελευταία δύο ονόματα που έχουν προστεθεί στην σχετική λίστα είναι αυτά του Ολλανδού Χενκ Τεν Κάτε και του πρώην ομοσπονδιακού βοηθού της Εθνική Ελλάδας επί Ρεχάγκελ, Γιάννη Τοπαλίδη.

Οι δύο προπονητές, πέρα από τα όποια θετικά τους, έχουν και τα αρνητικά τους αναφορικά με τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο μεν Τοπαλίδης δεν έχει εργαστεί ποτέ ως πρώτος προπονητής και επομένως δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναλάβει τον «Δικέφαλο». Ο δε Τεν Κάτε έχει υψηλό κασέ. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε με την πλευρά Τεν Κάτε και ενημερώθηκε ότι το κασέ του Ολλανδού είναι γύρω στα 2 εκατ. ευρώ (ίσως και λίγο παρακάτω) αλλά μπορεί να το «ρίξει». Επίσης μίλησε με Καραγκούνη – Κατσουράνη που έχουν πολύ καλές σχέσεις και ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για την περίπτωσή του. Θέματα τακτικής, σχέσεις στα αποδυτήρια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει να βρει προπονητή με τον οποίο θα καταστρώσει ένα πλάνο τριετίας και θέλει να βρει κάποιον που θα μείνει στην ομάδα τουλάχιστον 2.5 χρόνια. Γι αυτό και δεν βιάζονται να κάνουν την επιλογή τους μέχρι να βρουν τον κατάλληλο που συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Κάποιοι λένε ότι ίσως είναι προτιμότερο ο «Ζαγορ» να επιλέξει έναν ισπανόφωνο με «περγαμηνές» που θα κάνει σωστή δουλειά στην ομάδα και θα μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με τους πολλούς ισπανόφωνους του ΠΑΟΚ.

Όμως το θέμα δεν φαίνεται να είναι τόσο απλό, αφού υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αν και στον ΠΑΟΚ δεν βιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, Κωσταντινίδης και Ζαγοράκης έχουν «τρελαθεί» στο ψάξιμο και αργούν γιατί δεν βρίσκουν αυτό που θέλουν. Και ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός. Ίσως αυτή να είναι η πραγματική αλήθεια, γιατί προπονητές καλοί υπάρχουν πολλοί, και επίσης πολλοί από αυτούς θα δέχονταν να αναλάβουν τον ΠΑΟΚ που και ιστορία έχει, και Ευρώπη παίζει, και «καυτή» έδρα έχει και «λαό». Τίποτα δεν του λείπει. Όμως, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο Ζαγοράκης ψάχνει να βρει έναν προπονητή του 1,5 εκατ. ευρώ και να τον πληρώνει το πολύ 800 χιλιάδες ευρώ. Μια νοοτροπία που δεν φαίνεται να τον βγάζει πουθενά, αφού έτσι δεν θα βρει τον προπονητή που αξίζει στον ΠΑΟΚ, και θα εύχεται να συνεχίσει να παίρνει αποτελέσματα ο Χάβος ώστε να κρατήσει εκείνον.
πηγή: gazzetta