«Δουλειά» θα πιάσουν άμεσα οι Μηνάς Λυσάνδρου, Ηλίας Πουρσανίδης και Γιώργος Μποροβήλος, καθώς αποτελούν την επιτροπή της Super League 1 που θα ξεκινήσει επαφές με τους διαιτητές, ώστε να βρεθεί λύση και να γίνουν τα ματς της επόμενης αγωνιστικής.
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού το ημερολόγιο γράφει βράδυ Δευτέρας (30/12) και… βαριά το πρωί της Παρασκευής (03/01) πρέπει να έχουν γίνει οι ορισμοί για τις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ακόμη και τότε μπορούν αποφασίσουν πως θα διεξαχθούν τα παιχνίδια. Οι ομάδες πρέπει να κλείσουν εισιτήρια μετακίνησης, τη διαμονή τους κ.τ.λ. Δηλαδή, αν ειπωθεί στις 11 το πρωί ότι «παίζουμε οριστικά», ο Βόλος θα δει τότε πώς θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον αγώνα της επομένης; Όχι φυσικά…
Άρα, αν τις επόμενες 48 ώρες δεν υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε Σαββατοκύριακο φιλικών.
Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, που είναι και στην επιτροπή, είπε φεύγοντας από τη Λίγκα πως «κάποιες μηνύσεις έχουν ήδη αποσυρθεί, κάποιες άλλες θα είναι αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων για το τι μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί η Λίγκα να υποχρεώσει κάποιον. Πρέπει να δούμε σε θεσμικό πλαίσιο πως μπορεί να γίνει στην πράξη και πως μπορούμε να το περιχαρακώσουμε για το μέλλον. Η Λίγκα ή η κάθε ομάδα δεν γίνεται να της ζητείται να κάνει κάτι που δεν έχει τη δύναμη να το κάνει». Εκεί λοιπόν βρίσκεται όλο το… ζουμί.
Οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εσχάτως εναντίον των ρέφερι, έχουν σε μεγάλο βαθμό δημιουργήσει όλο το story. Σίγουρα και τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο σπίτι του βοηθού Άγγελου Ευαγγέλου επιβάρυναν περαιτέρω το κλίμα, ενώ το κλίμα «χάλασε» και η δημόσια τοποθέτηση του Χέρμπερτ Χούμπελ για τους διαιτητές της αναμέτρησης Βόλος – Ολυμπιακός, όμως η ρίζα του προβλήματος ξεκινά από το νομικό πλαίσιο.
Μέχρι πρότινος ήταν τρία τα «μέτωπα», ο Αχιλλέας Μπέος απέσυρε όσες είχε κάνει και απομένουν εκείνες των Σάββα Θεοδωρίδη και Αλέξη Κούγια. Όπως είπε ο Μποροβήλος, «η Λίγκα ή η κάθε ομάδα δεν γίνεται να της ζητείται να κάνει κάτι που δεν έχει τη δύναμη να το κάνει». Εκ των δύο μόνο ο τελευταίος έχει επίσημα θεσμικό ρόλο. Επίσημα…
Αν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ αποσύρει τις δικές του, αυτόματα επίσημος παράγοντας ομάδας ή στέλεχος της διοργανώτριας Αρχής δεν θα έχει κινηθεί νομικά εναντίον ρέφερι, κάτι που θα αποτελέσει ξεκάθαρη κίνηση καλής θέλησης. Άρα, η μία πλευρά κάνει ένα βήμα μπροστά και κάτι ανάλογο θα ζητηθεί και από την άλλη.
Για εκείνες του Σάββα Θεοδωρίδη, ισχύει ό,τι ειπώθηκε παραπάνω. «Κάποιες άλλες θα είναι αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων για το τι μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί η Λίγκα να υποχρεώσει κάποιον». Δηλαδή… θα πει η Super League δυο λόγια, να βρεθεί μία άκρη-λύση. Εκεί βρίσκεται, όπως φαίνεται, και το «κλειδί». Το ερώτημα είναι αν υπάρχει χρόνος.
Πηγή: gazzetta.gr