Τον Νοέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, που θα ομορφύνει όχι μόνο την πόλη αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μεγαλομέτοχος και εμπνευστής του έργου Κώστας Πηλαδάκης, ο κατασκευαστής και ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Κατσιαρός μίλησαν για το θέμα.

Και οι τρεις μίλησαν στο μεγάλο αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας για το γήπεδο της Λάρισας. Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Κώστα Πηλαδάκη.

– Πότε σας μπήκε η ιδέα για τη δημιουργία νέου γηπέδου;
«Με την άνοδο της ομάδας σκεφτήκαμε και τη δημιουργία του νέου γηπέδου. Διαπιστώσαμε ότι οι επαρχιακές ομάδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο γήπεδο για πολλούς λόγους. Καταρχάς είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσουμε τη βία. Επίσης, θα αποφέρει και έσοδα στο σύλλογο».

– Ζητήσατε οικονομική βοήθεια από την πολιτεία; Ποια ήταν η αντίδρασή της;
«Το γήπεδο κόστισε συνολικά 45 εκατ. ευρώ και δεν έχουμε πάρει την παραμικρή βοήθεια από την πολιτεία. Φυσικά και τη ζητήσαμε, μας έδωσαν υποσχέσεις ότι θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας αλλά ακόμα τίποτα. Συνεχίζω να πιέζω, όμως ξέρω ότι οι εποχές είναι δύσκολές.».

– Ποιες είναι οι αντιδράσεις που παίρνετε από τον κόσμο;
«Το σύνθημά μας είναι “μία πόλη, μία ομάδα” και αυτό το λαμβάνω καθημερινά».

– Η ομάδα της Λάρισας μπορεί να θεωρηθεί ένα υγιές σωματείο. Καλή διοίκηση, κόσμος, γήπεδο, καλό προπονητικό κέντρο, καλές μετεγγραφές. Πώς φαντάζεστε τη Λάρισα στο άμεσο μέλλον;
«Στόχος είναι να βλέπουμε την ΑΕΛ στην πρώτη πεντάδα του Πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι εύκολο, αλλά θα θέλαμε να συμμετέχουμε όσο γίνεται πιο συχνά και στην Ευρώπη».

– Τι θα περιλαμβάνει, λοιπόν, το νέο γήπεδο;
«Δεν πρόκειται για ένα απλό γήπεδο. Θα το χαρακτήριζα ψυχαγωγικό χώρο. Εκτός από το γήπεδο, θα έχει πολλούς αθλητικούς χώρους, γυμναστήρια, παιδότοπους, κινηματογράφους και πολλά άλλα. Θα μπορεί να έρχεται μια οικογένεια και να κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτός ήταν ο στόχος και νομίζω ότι τον πετύχαμε!».

Πηγή: gazzetta.gr