Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την Κυριακή (9/12) από τον ΑΓΟΡ για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ με τον Στράτο Περπέρογλου να επισημαίνει πως εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διατηρήσουν το αήττητό τους, θα πρέπει από την αρχή να επιβάλουν το ρυθμό τους.

Ο φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδας εξήγησε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες τους δεν θα πρέπει να αφήσουν κανέναν περιθώριο στους γηπεδούχους καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό να παρασυρθούν.

«Είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις το Ρέθυμνο στην έδρα του. Φέτος έχουν μόνο νίκες στο γήπεδο τους, κάτι που μαρτυρά πόσο καλά παίζουν μπροστά στο κοινό τους. Το βασικό στοιχείο στο παιχνίδι τους είναι πως παίζουν αρκετά γρήγορα και τους αρέσει να σουτάρουν πολλά σουτ πίσω από τα 6.75», είπε ο Περπέρογλου και πρόσθεσε: «Εμείς πρέπει να το σταματήσουμε αυτό τους το παιχνίδι και να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παρκέ. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, αλλά να βάλουμε τους δικούς μας κανόνες και τις δικές μας αρχές στο ματς ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε σε μια δύσκολη έδρα».

Από την πλευρά του, ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο των Πειραιωτών, Xρήστος Μαρμαρινός, σχολίασε: «Η ομάδα μας προέρχεται από σερί καλών εμφανίσεων και απέναντι στο Ρέθυμνο πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτό το σερί. Ο ΑΓΟΡ διαθέτει ένα καλό σύνολο και στην έδρα του αποτελεί έναν επικίνδυνο αντίπαλο για κάθε ομάδα. Τους αρέσει να παίζουν γρήγορα και να σουτάρουν αρκετά. Είναι ομάδα που θέλει να έχει πολλές κατοχές και παίζει πολύ με το σουτ τριών πόντων. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε ελεύθερα σουτ πίσω από τα 6.75 γιατί έτσι μπορούν να βρουν ρυθμό και να μείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα, να βγάλουμε αυτά που έχουμε δουλέψει ώστε να φτάσουμε στη νίκη».

Πηγή: sport-fm.gr