Σίγουρα δεν έχει την αίγλη εκείνου του 2001, όταν η Μπάγερν είχε κατακτήσει το Champions League στα πέναλτι με 5-4, ωστόσο η αναμέτρηση των Βαυαρών με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» για τον έκτο όμιλο έχει τη δική της χάρη.

Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή του γκρουπ έχοντας από εννέα βαθμούς. Οι «νυχτερίδες» προέρχονται από νίκη με 2-1 απέναντι στην Εσπανιόλ, αλλά παραμένουν στην όγδοη θέση. Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, που είχε χάσει το πέναλτι σε εκείνο τον τελικό πριν από έντεκα χρόνια, δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η Μπάγερν προέρχεται από την πρώτη της ισοπαλία στη σεζόν, 1-1 με τη Νυρεμβέργη, αλλά βρίσκεται στο +8 από τον πλησιέστερο διώκτη στην Bundesliga. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στους τραυματίες Άριεν Ρόμπεν και Ζερόμ Μπόατενγκ.

Η Βαλένθια έχει 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Μπάγερν στην Ισπανία έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Η ΜΠΑΤΕ υποδέχεται στη Λευκορωσία το απόγευμα της Τρίτης τη Λιλ. Οι γηπεδούχοι στοχεύουν στη νίκη που θα τους διατηρήσει μέχρι τέλους στο κυνήγι της πρόκρισης, ενώ αντίθετα οι «λιλουά» χωρίς βαθμό παίζουν για την… τιμή τους. Η ΜΠΑΤΕ προέρχεται από 0-0 με τη Σλάβια Μοζίρ, αλλά δεν χάνει το εγχώριο πρωτάθλημα, και θα παραταχθεί πλήρης στο κρίσιμο ματς. Οι Γάλλοι μετά την ήττα από τη Λοριάν είναι όγδοοι και συνεχίζουν να απογοητεύουν.

Η ΜΠΑΤΕ στη μοναδική της συνάντηση με γαλλική ομάδα, στους «32» του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2010/11, αποκλείστηκε με τα εκτός έδρας γκολ από την Παρί Σεν Ζερμέν μετά το 2-2 στην έδρα της και 0-0 στο Παρίσι. Η Λιλ στον τρίτο γύρο του Ιντερτότο το 2004 είχε αποκλείσει τη Ντιναμό Μινσκ με 2-1 στη Γαλλία και 2-2 στη Λευκορωσία.

Βαθμολογία

1) Μπάγερν Μονάχου 9 (10-5)
2) Βαλένθια 9 (10-4)
3) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 6 (8-9)
4) Λιλ 0 (2-12)

Η τελευταία αγωνιστική

Λιλ-Βαλένθια (21:45)
Μπάγερν Μονάχου-ΜΠΑΤΕ (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr