Το ρητό λέει πως «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Έβαλντ Λίνεν όμως, και η ενδεκάδα που δοκιμάζει μέσα στην εβδομάδα δεν αλλάζει.

Ο Γερμανός πρόβαρε για δεύτερη σερί μέρα το 4-2-3-1 με τον Φουρτάδο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και δείχνει να έχει καταλήξει στην απόφαση πως μ’ αυτό θα διεκδικήσει το πρώτο διπλό της ΑΕΚ στη Βέροια.

Καταρχάς ήταν φανερή η πρόθεση του Λίνεν να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Γιάγκο στο κέντρο της άμυνας με τη μετατόπιση εκεί του Κοντοέ.

Όχι επειδή δεν υπολογίζει στον Μπουγαΐδη, αλλά κυρίως επειδή… υπολογίζει πολύ την ταχύτητα των επιθετικών της Βέροιας. Αφού όμως ο Κοντοές δεν προπονήθηκε την Παρασκευή, ο νεαρός πήρε τη θέση δίπλα στον Κουτρουμπή και θα τη διατηρήσει αν ο συμπαίκτης του δεν ξεπεράσει τελικά την οσφυαλγία που τον ταλαιπωρεί.

Κι ενώ στην άμυνα ο Λίνεν δεν σκοπεύει να κάνει άλλες… μεταρρυθμίσεις (ο Κωνσταντόπουλος, από τη στιγμή που ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση, είναι φαβορί να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια και οι Βλάχος, Λαγός θα μείνουν στα άκρα) από ‘κει και μπροστά φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά εκείνη με τον Φουρτάδο.

Δηλαδή να τον ξεκινήσει σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στο 4-2-3-1, με τους Φέτση-Κορδέρο στα χαφ, τον Φούντα να επανέρχεται στα δεξιά και τον Γκερέιρο να παραμένει ως επιτελικός.

Μια επιλογή με στόχο να αυξηθεί η «επικινδυνότητα» των άκρων (εφόσον φυσικά ο Αφρικανός αποδείξει έστω και αργά ότι διαθέτει τέτοια) και η ΑΕΚ να βάζει συχνότερα στην αντίπαλη περιοχή έναν ακόμα επιθετικό πέραν του προωθημένου Κατσικοκέρη.

Πηγή: Sport-fm.gr