Καλή η εμφάνιση στη Μαδρίτη και θετικές οι εντυπώσεις που άφησε ο νέος Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ, παρά την ήττα. Όμως επειδή οι «πράσινοι» δεν αρκούνται σε αυτό, απόψε (22:00, ΝΕΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) έχουν αποκλειστικό στόχο τη νίκη υποδεχόμενοι την Καντού στο ΟΑΚΑ.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού η προχθεσινή αδιαθεσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη δεν ήταν αρκετή για να του στερήσει τη συμμετοχή. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό να έχει ένα επιπλέον όπλο στη διάθεσή του, καθώς ο Στέφαν Λάσμε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στη δωδεκάδα και να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού περιμένει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση αφενός κι αφετέρου λιγότερα «νεκρά» διαστήματα και φυσικά… λάθη, που στοίχισαν στη Μαδρίτη αλλά δεν τα πλήρωσε η ομάδα του στο Αλεξάνδρειο.

Για το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας απέναντι στον Ολυμπιακό… ούτε λόγος, αφού προέχει η νίκη επί των δευτεραθλητών Ιταλίας. Ειδάλλως ο Παναθηναϊκός θα μπλέξει σε έναν ούτως ή άλλως επικίνδυνο όμιλο από τον οποίο το εισιτήριο για τους «16» παίρνουν τέσσερις ομάδες. Σύμμαχος του εξάστερου θα είναι ο κόσμος του, παρότι οι δυσκολίες είναι πολλές. Η προχωρημένη ώρα έναρξης του ματς αλλά και οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν βοηθούν τους φιλάθλους να ανηφορίσουν στο ΟΑΚΑ.

Πάνοπλη, αλλά… απογοητευμένη η πρώην του «Σόφο»

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, μιας και ο Νίκολας Ματσαρίνο ξεπέρασε τον τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ήρθε στην Αθήνα η Καντού. Ωστόσο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι προέρχεται από δύο απανωτές ήττες, τις πρώτες της στη σεζόν, αρχικά από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα στο «Ντέσιο» για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας την περασμένη Πέμπτη, και την Κυριακή για το ιταλικό πρωτάθλημα όπου μετά από δύο νίκες έχασε με 65-64 από τη Σάσαρι στη Σαρδηνία με buzzer beater του Ντρέικ Ντίνερ.

Η ιταλική ομάδα, με την οποία ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είχε την πρώτη του εμπειρία από το εξωτερικό τη σεζόν 2003/04, έχει λιγότερους ευρωπαϊκούς τίτλους μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έχει κατακτήσει δύο φορές το Πρωταθλητριών (1982, 1983) και από τέσσερις το Σαπόρτα ή Κυπελλούχων και το Κόρατς. Πάντως ο πιο πρόσφατος διεθνής τίτλος της ήταν το Κόρατς το 1991. Φέτος άρχισε εξαιρετικά τη σεζόν εξασφαλίζοντας μέσω προκριματικών που έγιναν στην έδρα της το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ νικώντας με 80-73 την νταμπλούχο Σιένα στο Ρίμινι.

Το καλοκαίρι η Καντού ανανεώθηκε αρκετά, καθώς αποχώρησαν βασικά στελέχη, όπως οι Τζιανλούκα Μπαζίλε, Ντορόν Πέρκινς, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, Γκρεγκ Μπρούνερ, Ντένις Μαρκονάτο και Ντέιβιντ Λάιτι, αλλά έγιναν αξιόλογες προσθήκες όπως αυτές των Αμερικανών Τζέρι Σμιθ, Τζεφ Μπρουκς και Άλεξ Τάιους, του Βέλγου Τζόναθαν Ταμπού και των Ιταλών διεθνών Μάρκο Κουζίν και Πιέτρο Αραντόρι. Στον κορμό διατηρήθηκαν οι Νίκολας Ματσαρίνο, Μάαρτεν Λιούνεν και Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι.

Κόντρα στην παράδοση

Πριν 18 χρόνια είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά στην Ευρώπη Παναθηναϊκός και Καντού. Η ιταλική ομάδα έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τους «πράσινους» μετρώντας έξι νίκες σε οκτώ ματς, ενώ επί ελληνικού εδάφους έχει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς. Πάντως το «τριφύλλι» είχε κερδίσει στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια των δύο ομάδων. Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός-Καντού 103-106 (Προημιτελικά Κυπελλούχων 1979/80)
Καντού-Παναθηναϊκός 119-79 (Προημιτελικά Κυπελλούχων 1979/80)
Καντού-Παναθηναϊκός 105-78 (Ημιτελικά Πρωταθλητριών 1981/82)
Παναθηναϊκός-Καντού 72-103 (Ημιτελικά Πρωταθλητριών 1981/82)
Παναθηναϊκός-Καντού 80-86 (Φάση των 16 Κόρατς 1991/92)
Καντού-Παναθηναϊκός 88-75 (Φάση των 16 Κόρατς 1991/92)
Καντού-Παναθηναϊκός 75-85 (Φάση των 16 Ευρωλίγκας 1993/94)
Παναθηναϊκός-Καντού 79-75 (Φάση των 16 Ευρωλίγκας 1993/94)

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία), Σίνισα Χέρτσεγκ (Κροατία) και Σέφι Σέμες (Ισραήλ).

Πηγή: sport-fm.gr