Η προσπάθεια της διοίκησης του Παναθηναϊκού να τον κρατήσει παρά τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, όπως παραδέχεται μιλώντας στον γαλλικό Τύπο. Ο αμυντικός των «πρασίνων» αποκαλύπτει πως βρέθηκε κοντά σε συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ, ενώ εξέτασε σοβαρά και τον επαναπατρισμό, αφού είχε κρούση και από την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Αρχικά ήθελα να φύγω. Θα μπορούσα να επιστρέψω σε μία ομάδα της Ligue 1, συμπεριλαμβανομένης και της Παρί. Αλλά μάλλον δεν ήμουν η προτεραιότητά τους (γέλια). Ήθελα να βρω μία ομάδα που συνήθως τερματίζει στην πρώτη εξάδα, αλλά όλες τους ήθελαν νεότερους παίκτες. Συνάντησα πολλές κλειστές πόρτες. Υπήρχαν και οικονομικοί λόγοι. Θα έπρεπε να δεχτώ να μειωθεί σημαντικά το κασέ μου για να επιστρέψω στη Γαλλία. Πλέον όμως οι ομάδες προτιμούν να επενδύουν σε νεότερους παίκτες, από τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν κέρδος από μεταγραφή. Είναι κρίμα, γιατί πιστεύω πως χρειάζονται και έμπειροι παίκτες σε μια ομάδα», δήλωσε ο Γάλλος αμυντικός και πρόσθεσε:

«Είχα προτάσεις και από την Αγγλία. Ήμουν κοντά σε συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ, αλλά τελικά αποφάσισα να μείνω στον Παναθηναϊκό. Παρά την κρίση, η διοίκηση μού ζήτησε να μείνω. Αποφάσισα να το κάνω, αλλά έπρεπε να δεχτώ μείωση στις αποδοχές μου κατά 25%, που δεν είναι κάτι αμελητέο. Όμως η πρόταση που μου έκαναν παρά την κρίση και το γεγονός ότι έχω εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό με έκαναν να μείνω».

Πηγή: Sport-fm.gr