Λιγότερο σοβαρός από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί είναι ο τραυματισμός του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο μέσος της Ρόμα, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας με τη Βουλγαρία, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 15 περίπου μέρες.

Οι προκριματικοί αγώνες του Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν ξεκίνησαν με το «δεξί» για την εθνική Ιταλίας, που στην πρώτη της αναμέτρηση με το αντίστοιχο συγκρότημα της Βουλγαρίας υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2. Οι δύο χαμένοι βαθμοί, όμως, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος είδε τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να ολοκληρώνει το ματς τραυματισμένος.

Με την επιστροφή της αποστολής της Ιταλίας στη βάση της, ο Ντε Ρόσι υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν, ευτυχώς, κάτι το ανησυχητικό. Για την ακρίβεια με το υπερηχογράφημα φάνηκε μια ζημιά πρώτου βαθμού στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού. Η πρόγνωση κάνει λόγο για απουσία από κάθε αγωνιστική δράση για 15 μέρες.

Όπως ήταν φυσικό, οι γιατροί απέκλεισαν κάθε πιθανότητα συμμετοχής του Ντε Ρόσι στο επόμενο ματς της Ιταλίας κόντρα στη Μάλτα. Ήδη ο μέσος της Ρόμα έχει ξεκινήσει θεραπεία ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, Ζντένεκ Ζέμαν, το συντομότερο δυνατό. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιστροφή του στα γήπεδα στο τέλος Σεπτεμβρίου, στο παιχνίδι των «τζαλορόσι» κόντρα στη Γιουβέντους.

Πηγή: sport-fm.gr