Η απόφαση που όλοι περίμεναν ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα. Αφορά στον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που υπέγραψε στη Σύδνεϋ και θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Ο «Πιντουρίκιο» θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 14.30 για να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του.

Μετά από 19 χρόνια συνεχούς παρουσίας με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αγαπημένη του ομάδα, αφού η διοίκηση των «μπιανκονέρι» δεν του έκανε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του, που έληξε το καλοκαίρι.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Ντελ Πιέρο θα αποτελέσει παρελθόν από τη «Γιούβε», τα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του διαδέχονταν το ένα το άλλο. Η Σιόν, η Σαουθάμπτον, ο Ολυμπιακός, ομάδες από τις ΗΠΑ, ακόμα και η Λίβερπουλ, τις τελευταίες ώρες, προσπάθησαν να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι» του Ιταλού σούπερ σταρ. Τελικά αυτή που «κέρδισε» είναι η ομάδα του Σύδνεϋ.

Από την Ιταλία έφτασε η είδηση πως ήδη ο Ντελ Πιέρο έχει στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στη Σύδνεϋ. Αυτό έχει διάρκεια δύο ετών και θα αποφέρει στον ποδοσφαιριστή 1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Στις 14.30 ο Ντελ Πιέρο θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να απορρίψει τις προτάσεις από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και να αποδεχτεί να μετακομίσει στην Αυστραλία, όπου θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην μικρή ιστορία του πρωταθλήματος της χώρας.

Πηγή: sport-fm.gr