Στην ολοκλήρωση των μεταγραφών των Στράτου Περπέρογλου και Βασίλη Καββαδά στρέφεται ο Ολυμπιακός, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Τζόι Ντόρσεϊ για δύο χρόνια. Σχεδόν τελειωμένη η προσθήκη του πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, που επιστρέφει αύριο Δευτέρα (06/08) στην Ελλάδα για να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει. Ο 28χρονος φόργουορντ, βρίσκεται στις ΗΠΑ με την σύζυγό του και έλαβε την οριστική απόφαση για το μέλλον του.

Αυτή σχετίζεται με τους «ερυθρόλευκους» στους οποίους και θα υπογράψει, αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό από ομάδα του εξωτερικού τις επόμενες ώρες. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, οπότε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Περπέρογλου θα πρέπει να θεωρείται παίκτης των Πρωταθλητών Ευρώπης, μια και η πρότασή τους είναι καλύτερη από αυτή του «αιωνίου» αντιπάλου, Παναθηναϊκού. Έτσι με καθυστέρηση πέντε χρόνων –το 2007 τη μάχη της απόκτησής του είχαν κερδίσει οι «πράσινοι- θα γίνει ο «γάμος» ανάμεσα στον «Πέρπε» και την ομάδα του Πειραιά, η οποία πλαισιώνει τον Κώστα Παπανικολάου στη θέση «3», με έναν ακόμα Έλληνα παίκτη πρώτης γραμμής.

«Τελειώνει» και με Καββαδά

Θετικές εξελίξεις αναμένονται στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο και για την μεταγραφή του Βασίλη Καββαδά. Ο 21χρονος σέντερ του Πανιωνίου, «κλείνει» προς Ολυμπιακό που έχει ανεβάσει την προσφορά του προς τους «κυανέρυθρους» για την απόκτησή του, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει όπως όλα δείχνουν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις τελευταίες ώρες μαζί του, ο νέος τεχνικός της ομάδας και πρώην του στον Πανιώνιο, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τελευταίος, φέρεται να του ξεκαθάρισε το ρόλο του και την επιθυμία του να γίνει μέλος της ομάδας και η απόφαση φέρεται αν είναι οριστικά και…κόκκινη.

Εφόσον ολοκληρωθούν οι δύο αυτές προσθήκες, το ρόστερ του Ολυμπιακού θα αριθμεί δεκατέσσερις παίκτες και θα απομένει ένας ακόμη για να κλείσει, αφού είναι ειλημμένη απόφαση να μείνει κενή η μία θέση Αμερικανού. Στόχος διοίκησης και προπονητή, είναι να αποκτηθεί παίκτης μεσούσης της περιόδου, αν και εφόσον χρειαστεί. Αν δηλαδή κάτι δεν πάει καλά αγωνιστικά με έναν από τους υπάρχοντες ξένους ή υπάρξει τραυματισμός. Σε ότι αφορά τον…15ο που αναφέραμε παραπάνω, θα είναι πιθανότατα νεαρός Έλληνας περιφερειακός, με τον 16χρονο, Σταμάτη να έχει προβάδισμα.

Πηγή: sport-fm.gr