Στην Πορτογαλία θα βρίσκεται σε μερικές ώρες η αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία θα πραγματοποιήσει το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας της.

Στην πατρίδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας θα δώσουν τις τελικές «εξετάσεις» για να παραμείνουν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Επί πορτογαλικού εδάφους οι Πειραιώτες θα δώσουν κάποια δυνατά φιλικά (ειδικά τα δύο τελευταία με Μπράγκα και Νιούκαστλ) και αυτή είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 38χρονο τεχνικό να «τσεκάρει» περισσότερο τις δυνατότητες ορισμένων παικτών.

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή αναχώρησε στις 06:10 από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη Λισαβόνα, όπου αναμένεται να δώσει τρεις αγώνες.

Ο Ζαρντίμ πήρε μαζί του 24 παίκτες: πρόκειται για τους Κάρολ, Μέγερι, Γιαννιώτη, Ντιελνά, Σιόβα, Ποτουρίδη, Χολέμπας, Μανωλά, Παπάζογλου, Καραγκούνη, Λυκογιάννη, Τοροσίδη, Τάτο, Σουμπίνιο, Μοντέστο, Μανιάτη, Φετφατζίδη, Φέισα, Ντιόγο, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμο και Τζεμπούρ από τους οποίους κάποιοι θα κριθούν πιο αυστηρά για να μείνουν στην ομάδα.

Στην άμυνα υπάρχουν επτά παίκτες εκ των οποίων οι τρεις (Σιόβας, Παπάζογλου και Μανωλάς) θεωρείται σίγουρο ότι θα μείνουν στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, Ντιελνά, Ποτουρίδης, Καραγκούνης και Λυκογιάννης θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Πορτογάλο τεχνικό πως μπορεί να υπολογίζει σε καθέναν ξεχωριστά από αυτούς, ώστε να παραμείνουν στην ομάδα και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όσον φορά τη μεσαία γραμμή, εδώ θα κριθεί εάν ο Ολυμπιακός θα κάνει άλλη κίνηση για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης. Ο Ζαρντίμ θέλει να δει την ανταπόκριση του Τάτου και του Σουμπίνιο, οι οποίοι παίζουν στην ίδια θέση και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Ίσως ο προπονητής «τσεκάρει» και τον Ντιόγο, αφού τον δοκιμάζει σε μία νέα θέση ως αντι-Φουστέρ.

Τέλος στην επίθεση υπάρχει μόνο μία θέση και οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί. Πρόκειται για τους Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Ντιόγο και Μήτρογλου, ενώ υπάρχει και ο Μιραλάς που αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας και όταν επιστρέψει θα δώσει μία επιπλέον λύση στον 38χρονο τεχνικό.

Ωστόσο, αυτός που πρέπει να… γράψει πάνω από τη βάση για να μην μείνει μετεξεταστέος ακόμη ένα καλοκαίρι είναι ο Μήτρογλου. Ο Ντιόγο δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί ως σέντερ φορ, ενώ ίσως να βάλει κάποια περισσότερα… τεστ από τον Βλαχοδήμο.

«Βλέπουν» Ροντρίγκες και Μουζάτσιο

Τις περιπτώσεις δύο Αργεντινών στόπερ της Βιγιαρεάλ εξετάζουν στον Ολυμπιακό, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Γαύρος». Ο λόγος για τον Γκονσάλο Ροντρίγκες (28 ετών) και τον Ματέο Μουσάτσιο (22 ετών), οι οποίοι έχουν ισπανικό και ιταλικό διαβατήριο αντίστοιχα. Η ισπανική ομάδα έχει ενημερώσει ότι τον πρώτο τον παραχωρεί έναντι ενός ποσού 1,5 εκατ. ευρώ και τον δεύτερο δεν έχει πρόθεση να τον πουλήσει.

Δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να εκμεταλλευτούν τον γεγονός ότι το «κίτρινο υποβρύχιο» υποβιβάστηκε στη Segunda Division και να πάρει έναν από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη θέση έχουν ακουστεί τα ονόματα του Μαρτσένα, του Μπρούνο Άλβες, του Πόλγκα, του Έβερτον και του Ροντρίγκο.

Πηγή: sport-fm.gr