Για ακόμη μια φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στις δικαστικές αποφάσεις που δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον οποίο σύμφωνα με όσα είπε στην κάμερα της Nova η ομάδα του και ο κόσμος της δικαιούταν. «Θα μείνει αυτό που έγινε στις ψυχές μας, ως μια άσχημη στιγμή», είπε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Παράλληλα, ο προπονητής του «δικεφάλου» είπε ότι επικεντρώνεται στο παιχνίδι με τον Πλατανιά για τη Super League και όχι σε αυτό του τελικού Κυπέλλου που ακολουθεί, ενώ αναφέρθηκε και στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, τον οποίον και αποθέωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

Για το τι περιμένετε από το ματς με Πλατανιά, που θα έχει και κόσμο στις εξέδρες: «Είναι μεγάλη έκπληξη. Πως είναι δυνατόν να έχουμε φιλάθλους;», είπε -προφανώς- με ειρωνική διάθεση. «Περιμένω να έχουμε πολλούς φιλάθλους. Είναι το τελευταίο ματς της σεζόν και θέλουμε να επικροτήσουμε τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια όλης της χρονιάς. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ένα μεγάλο πάρτι. Το αξίζαμε αυτό», συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν χαρήκαμε την επιτυχία μας. Είναι ντροπή γι΄αυτούς που έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις. Ντρεπόμαστε γιατί ο κόσμος περίμενε τόσα χρόνια το πρωτάθλημα και τελικά το χάσαμε με αυτόν τον τρόπο. Θα μείνει αυτό που έγινε στις ψυχές μας, ως μια άσχημη στιγμή. Θα κρατήσουμε μέσα μας μία μεγάλη αναστάτωση. Κάποιοι κακοί άνθρωποι θέλησαν να στερήσουν τον τίτλο από την ομάδα μας και το κατάφεραν».

Το μήνυμά του για τον τελικό Κυπέλλου, ήταν το εξής: «Όπως συζητήσαμε όλη τη χρονιά πάμε βήμα με βήμα. Προέχει το παιχνίδι του Σαββάτου. Θέλουμε να δώσουμε χαρά τους φιλάθλους μας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Μετά θα σκεφτούμε τον τελικό. Λογικό είναι στο μυαλό των παικτών να είναι ο τελικός του επόμενου Σαββάτου. Είναι ένα τρόπαιο που πέφτει στο τραπέζι.

Όλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η νοοτροπία μας. Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κατακτούμε τρόπαια. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο τρόπος που μας οδήγησε στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο και να φτάσουμε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτήν τη νοοτροπία, γιατί έτσι γίνεσαι όλο και καλύτερος. Στο τέλος αυτό που μένει, αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι η νοοτροπία. Αν το ταλέντο συνδυάζεται με την καλή νοοτροπία, αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός».

Με τον Ρουμάνο τεχνικό να επισημαίνει πάνω σε αυτό: «Δεν θεωρώ ότι υπήρχε κρίσιμο σημείο μέσα στη σεζόν. Έλεγα δώστε μας χρόνο και θα δείτε τα αποτελέσματα. Θυμηθείτε ότι υπήρχε νέος προπονητής, νέοι παίκτες. Χρειαζόταν χρόνος για να γίνουμε πραγματική ομάδα. Αυτό που θέλαμε είναι βήμα βήμα να γίνει καλύτερη η ομάδα και τα καταφέραμε. Καταφέραμε να έχουμε ένα σερί καλών αποτελεσμάτων. Κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας χωρίς κόσμο στον πρώτο γύρο.

Στον δεύτερο γύρο είχαμε βέβαια κάποιες απώλειες. Το μυαλό παίζει πάντα μεγάλο ρόλο. Καταφέραμε να έχουμε ισορροπία ανάμεσα στο παιχνίδι που παίζαμε και σε αυτά που ακολουθούσαν. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι. Είχαμε αυτοπεποίθηση και αυτό μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι πολλά θέματα και τελικά το γήπεδο αποδείχτηκε ότι είναι το τελευταίο που παίζει ρόλο. Ο κόσμος ξέρει, είναι φυσιολογικό να ξέρει».

Οι σκέψεις του για το παιχνίδι με τον Πλατανιά, είναι: «Πρέπει να σεβαστούμε τον Πλατανιά. Είναι ο επόμενος αντίπαλος μας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός. Ξέρω ότι χωρίς προσπάθεια μέσα στο γήπεδο δεν έρχεται η νίκη».

Για τον Πρίγιοβιτς και εάν πιστεύει πως θα κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, δήλωσε: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ο Πρίγιοβιτς έκανε πολλή δουλειά για την ομάδα. Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες. Θέλουμε να είμαστε μία νικήτρια ομάδα. Αυτό είναι που εκτιμώ στον Πρίγιοβιτς. Ότι έπαιξε για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Θέλω να βγει πρώτος σκόρερ, το αξίζει και θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο γήπεδο θα τον βοηθήσουμε να φτάσει σε αυτόν τον στόχο».