Με τη συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον Ντούσαν τέθηκαν προτεραιότητες στις μεταγραφές. Αισιοδοξία για Ντιόπ, αν και η Πόρτσμουθ ξεκαθαρίζει ότι πουλάει και δεν χαρίζει.

Παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει «κλείσει» καμία υπόθεση παίκτη που ενδιαφέρει την Ένωση, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν υπάρχει ανησυχία, προς το παρόν τουλάχιστον, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την απόκτηση του Πάπα Μπούμοα Ντιόπ. Από τη στιγμή που ο Σενεγαλέζος άσος δεν έχει δεχθεί καμία άλλη επίσημη πρόταση όλα δείχνουν να κυλούν υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο παίκτης δεν έχει βάλει ακόμη την υπογραφή του στο συμβόλαιο. Στην ΑΕΚ αναφέρουν ότι υπάρχει προφορική συμφωνία και προσπαθούν πλέον να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προκειμένου να αποκτήσουν ελεύθερο τον Ντιόπ ή τουλάχιστον να δώσουν ένα πολύ μικρό αντίτιμο στην Πόρτσμουθ.

Όμως, η άποψη της αγγλικής ομάδας είναι εντελώς διαφορετική, με τον επικεφαλής Άντριου Ανδρόνικου να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην μετακίνηση του Ντιόπ, χωρίς να πάρει ανταλλάγματα. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο «Goal» ο εκτελεστικός διευθυντής των «πομπέις» ξεκαθάρισε: «Η ΑΕΚ θέλει τον Ντιόπ δωρεάν, αλλά εμείς τον πουλάμε. Είναι πολύ απλά τα πράγματα και το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Όταν μας ρώτησαν για το πώς μπορούν να τον αποκτήσουν τους εξηγήσαμε πως δεν πρόκειται να τον δώσουμε τσάμπα. Τον κοστολογούμε γύρω στα 700.000 ευρώ. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν μας έκανε ποτέ αντιπρόταση. Έχω να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΑΕΚ πάνω από μιάμιση εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε κληθείς να απαντήσει για το αν η ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ντιόπ κι αν η Πόρτσμουθ θέλει επειγόντως να παραχωρήσει τον παίκτη, λόγω επικείμενης αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος. «Δεν ξέρω αν υπάρχει συμφωνία. Πάντως αν είχε συμβεί πιστεύω ότι ο ποδοσφαιριστής θα μας είχε ενημερώσει.

Ο Ντιόπ είναι τώρα σε διακοπές. Σε μια εβδομάδα που επιστρέφει θα μιλήσουμε για να δούμε τι γίνεται, κυρίως όμως με ομάδες της Γαλλίας που μας έχουν προσεγγίσει. Ο Ντιόπ έχει ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα και ο μισθός του δεν είναι πρόβλημα για την Πόρτσμουθ. Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να τον πουλήσουμε. Αν η ΑΕΚ μας δώσει τα χρήματα θα τον πάρει, αλλιώς ο Ντιόπ θα πάει ή στην Γαλλία που προτιμά ή θα μείνει σε εμάς», κατέληξε ο Ανδρόνικου.

Πηγή: gazzetta.gr