Την περίπτωση του Πάουλο Ρικάρντο Ριμπέιρο ντε Ζέσους Μασάδο εξετάζει ο Ολυμπιακός. Εκτός του Μάουρο Φορμίκα, οι Πειραιώτες φέρονται να βρίσκονται σε συζητήσεις με την Τουλούζ για την απόκτηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού.

Ο Μασάδο, όπως είναι πιο γνωστός, αγωνίζεται στην Τουλούζ και ήταν συμπαίκτης του Κέβιν Μιραλάς στη Σεντ Ετιέν από το 2008 μέχρι το 2009, ενώ τον γνωρίζει καλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τα παιχνίδια με την Σεντ Ετιέν στο Κύπελλο UEFA πριν από μερικά χρόνια.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επιθυμούν να αποκτήσουν ως δανεικό τον Πορτογάλο και η Τουλούζ αξιώνει φέρεται να απάντησε αρνητικά, ζητώντας 4 εκατ. ευρώ για κανονικά μεταγραφή.

Από την πλευρά του, ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να παίξει στον Ολυμπιακό και πιέζει όσο μπορεί από την πλευρά του τη γαλλική ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Μασάδο θέλει να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να κληθεί στην αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας για το Euro 2012.

Μάλιστα, ο 25χρονος χαφ φέρεται να έχει ενημερωθεί από τον Μιραλάς, όπως δήλωσε στη SportDay. «Γνωρίζω και εγώ για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Είμαι ενήμερος. Εχω μιλήσει με τον Κέβιν Μιραλάς με τον οποίον παίζαμε μαζί στην Σεντ Ετιέν και ξέρω πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό», ανέφερε αρχικά ο Μασάδο και συνέχισε:

«Με κολακεύει το ενδεχόμενο να έρθω να παίξω σε αυτή την ομάδα. Γνωρίζω από πρώτο χέρι και τον κόσμο του Ολυμπιακού, έχω παίξει στο γήπεδό του με τη Σεντ Ετιέν και δεν μπορώ να ξεχάσω την ατμόσφαιρα. Είναι δεδομένο ότι θα φύγω από την Τουλούζ. Εγώ έχω τελειώσει από εκεί».

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος τόνισε: «Η Τουλούζ είπε ότι ζητάει για μένα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως αυτά τα χειρίζεται ο ατζέντης μου. Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε για δανεισμό με οψιόν αγοράς ή για κανονική μεταγραφή. Εγώ θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό και να κάνουμε και πάλι ντουέτο με τον Κέβιν Μιραλάς». Πάντως, αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες δεν φαίνεται να είναι υπέρ του Ολυμπιακού και του Μασάδο, ο οποίος φέτος έχει παίξει σε 15 ματς (12 ως βασικός, 905 λεπτά συμμετοχής) και έχει τρία γκολ στο ενεργητικό του.

Όσον αφορά την υπόθεση του Φορμίκα, έχουν μηδενιστεί οι πιθανότητες να έρθει την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο στους Πειραιώτες. Η διαφορά που χωρίζει τους «ερυθρόλευκους» και την Μπλάκμπερν είναι αρκετά μεγάλη, αφού οι Άγγλοι δεν παραχωρούν με τη μορφή δανεισμού τον παίκτη και αξιώνουν περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Ίσως η παρουσία του Μασάδο να «πιέσει» την αγγλική ομάδα να δεχθεί τους όρους του Ολυμπιακού και να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν, διατηρώντας ταυτόχρονα οψιόν αγορά για το καλοκαίρι.

Πηγή: sport-fm.gr