Ο Πολ Σκόουλς κρέμασε τα παπούτσια του αλλά την περασμένη Κυριακή τα φόρεσε ξανά. Ο Τιερί Ανρί περιπλανήθηκε σε Ισπανία και Η.Π.Α. για να γυρίσει στην Άρσεναλ και να σκοράρει κόντρα στη Λιντς. Ποιός ακολουθεί; Δείτε στο england365 ποιους παίκτες θέλουν πίσω οι οπαδοί των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.
Σε ένα πρωτότυπο γκάλοπ, οι Άγγλοι οπαδοί κλήθηκαν να απαντήσουν ποιόν παίκτη θα ήθελαν να δουν ξανά με τη φανέλα της ομάδας τους. Τα αποτελέσματα θα σας προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη…

Αρσεναλ

Καλός ο Ανρί αλλά στις καρδιές των φίλων της Άρσεναλ υπάρχει ακόμη χώρος για τον Τόνι Άνταμς. Ναι αυτόν τον 45χρονο πλέον κεντρικό αμυντικό, ο οποίος με τα 191 εκατοστά του ολοκλήρωσε το 2002 την καριέρα του, εκεί που την άρχισε. Με 504 συμμετοχές, ήταν λίγο δύσκολο να μην είναι η πρώτη προτεραιότητα των «κανονιέρηδων».

Αστον Βίλα

Ο Τόμας Χίτζλσπέργκερ δεν έχει κλείσει τα 31 του χρόνια ακόμα άρα οι οπαδοί της Αστον Βίλα, μπορούν ακόμη να ελπίζουν ότι θα τον δουν ξανά. Μπορεί να τους πίκρανε το 2005 όταν έφυγε για την Στουτγκάρδη και δήλωσε ότι ψάχνει νέες προκλήσεις σε μεγαλύτερο σύλλογο αλλά σκόρερ στη μεσαία γραμμή έχουν να δουν από τότε οι «χωριάτες».

Μπλάκμπερν

Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Ο Άλαν Σίρερ σκόραρε σε τρεις συνεχόμενες χρονιές περισσότερα από 30 γκολ και οδήγησε την Μπλάκμπερν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στα μισά της δεκαετίας του ’90. Πούλησε τόσες φανέλες που δύσκολα θα ξαναπουλήσει παίκτης στο «Ιγουντ Παρκ» και μη νομίζετε ότι είναι μεγάλος. Γεννήθηκε μόλις τρία χρόνια μετά τον Ράιαν Γκιγκς.

Μπόλτον

Κανείς δεν θα ξεχάσει τη ντρίπλα του στο ματς με την Άρσεναλ. Ο Τζέι-Τζέι Οκότσα άφησε το στίγμα του στο «Ρίμποκ» και οι οπαδοί της Μπόλτον θα ήθελαν να ξαναζήσουν τις ημέρες του Νιγηριανού άσου.Όχι και άδικα…

Τσέλσι

Τα εκατομμύρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς φαίνεται ότι δεν είναι ικανά να σβήσουν το δυναμισμό και την αδρεναλίνη που εκτόξευε στα ύψη ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Τζόλα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι αλλά φαίνεται ότι αρκετοί οπαδοί είχαν σε μεγάλη εκτίμηση αυτό που πρόσφερε ο Πογέτ στους Λονδρέζους. Τον απόλυτο ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά»

Εβερτον

Αν πεις στους οπαδούς της Έβερτον διάλεξε τώρα έναν παίκτη, ε, μην περιμένετε να ακούσετε άλλο όνομα από αυτό του Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος στράικερ λατρεύτηκε στο «Γκούντισον Παρκ» ως το επόμενο big thing του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά πριν προλάβει να γίνει πραγματικά…big, μετακόμισε στο Μάντσεστερ.

Φούλαμ

Από τη μία ο Μπράιαν ΜακΜπράιντ, ο οποίος πλησιάζει τα 40 και από την άλλη μια πιο εφικτή περίπτωση. Αυτή του Στιβ Μαλμπράν. Με τον Μάρτιν Γιολ δύσκολα θα ταίριαζε βέβαια αλλά δεν θα ήταν και ο μόνος που θα είχε πρόβλημα.

Λίβερπουλ

Εδώ θα υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικές απόψεις αλλά παρουσιάζουν ενδιαφέρον ορισμένες εκ των ανθρώπων που κλήθηκαν να απαντήσουν στο συγκεκριμένο γκάλοπ. Γιαν Μέλμπι. Ναι σωστά καταλάβατε, ο Δανός, ο οποίος έβγαζε πολύ δουλειά στο χορτάρι βοηθούμενος φυσικά από την τεχνική του κατάρτιση αλλά και από το ότι σκεφτόταν πολύ πριν απ’ όλους τους αντιπάλους του.

Μάντσεστερ Σίτι

Το μυαλό όλων έτρεξε στο….πολύ παρελθόν και τον Κόλιν Μπελ. Σε ηλικία 65 ετών ίσως να μην μπορούσε να αυξήσει τα γκολ που σημείωσε σταματώντας στα 117. Ίσως θα μπορούσε να το πετύχει και στην κανονική του καριέρα αν ένας τραυματισμός δεν τον «τσάκιζε» σε ηλικία 29 ετών. Πάντως στο τραπέζι έπεσαν και άλλα ονόματα όπως αυτά των Σον Γκόατερ, Κένι Κλέμενς και Ντένις Λόου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ντένις Λόου…Πλήγωσε αυτούς που τον λάτρεψαν αλλά συνήθως κάπως έτσι δεν συμβαίνει στις ιστορίες που μένουν στη μνήμη όλων μας; Με 171 γκολ σε 309 παιχνίδια ο Σκωτσέζος στράικερ ξεπρόβαλε φαβορί στις προτιμήσεις των φίλων της Γιουνάιτεντ…

Νιούκαστλ

Αν αποφασίσει να επιστρέψει θα υπάρχει μεγάλη κόντρα με τους οπαδούς της Μπλάκμπερν. Γιατί και αυτοί της Νιούκαστλ θέλουν πίσω τον Άλαν Σίρερ. Τον φαντάζονται ήδη παρτενέρ του Ντεμπά Μπα στην επίθεση. Ο Σίρερ θα τα κατάφερε λίγο καλύτερα έξω από την περιοχή και θα άφηνε τα γκολ των επτά μέτρων στον Σενεγαλέζο.

Νόριτς

Έτρεξε την κούρσα σχεδόν μόνος του. Από τους τελευταίους καλούς winger που είδαν τα αγγλικά γήπεδα. Ο Ντάρεν Χάκερμπι είναι μόλις 35 αλλά έχει σταματήσει να κλωτσάει το τόπι εδώ και τρία χρόνια. Πέντε χρόνια έμεινε στο «Κάροου Ρόουντ» και οι οπαδοί της Νόριτς θα τον θυμούνται για πολλά περισσότερα.

ΚΠΡ

Με την ΚΠΡ να έχει πάρει το ρόλο του ασανσέρ τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί της που έψαξαν τον παίκτη που θα έφερνε ξανά την σταθερότητα στην άμυνα. Κλαρκ Καρλάιλ το όνομά του και σίγουρα δεν σας λέει πολλά, κάτι απόλυτα λογικό. Τέσσερα χρόνια έμεινε στο «Λόφτους Ρόουντ» και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους αντίπαλους επιθετικούς, φορώντας πλέον τα χρώματα της Πρέστον.

Στόουκ

Θυμήθηκαν τον παίκτη που βοήθησε την ομάδα τους να ανέβει κατηγορία. Ο Μαρκ Στιν ήταν ένας μικρόσωμος στράικερ, ο οποίος πρόλαβε πάντως να σκοράρει 52 φορές σε 89 ματς. Όταν έφυγε πάντως το 1993 για την Τσέλσι, έσβησε και το άστρο του.

Σάντερλαντ

Κέβιν Φίλιπς. Λογικότατο. Ο επιθετικός, ο οποίος θεωρήθηκε παίκτης δεύτερης ταχύτητας αλλά ήταν πολύ καλύτερος από κάποιους άλλους, οι οποίοι απλά εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία και γέμισαν τις τσέπες τους. Στα 38 του πλέον, ματώνει ακόμη τα δίχτυα φορώντας τη φανέλα της Μπλάκπουλ.

Σουόνσι

Το όνομά του είναι Τζέιμς Τόμας. Ούτε πολλά γκολ πέτυχε στην παραμονή του στην Σουόνσι, ούτε τίτλο κατέκτησε. Στο τελευταίο του παιχνίδι όμως με την ομάδα, σημείωσε χατ-τρικ κόντρα στη Χαλ και την κράτησε στην κατηγορία. Θέλετε κι άλλους λόγους για να τον λατρέψουν οι Ουαλοί;

Τότεναμ

Ο Νταβίντ Ζινολά δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είχε και character, το οποίο θα ζήλευαν και οι πιο ταλαντούχοι παίκτες. Οι οπαδοί της Τότεναμ δεν τον λάτρεψαν μόνο για την ενέργειά του στον τελικό του Κυπέλλου το 1999 αλλά και για τη συνολική παρουσία του. Αν μάλιστα κάποιος σκεφτεί ότι τότε η διοίκηση δαπάνησε μόλις 2,5 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει, τότε σίγουρα πρόκειται για μια από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία των Λονδρέζων.

Γουλβς

Με 250 γκολ σε 474 συμμετοχές μόνο αξέχαστος θα μπορούσε να μείνει. Ο Στιβ Μπουλ σε ηλικία 46 ετών σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει κάποια γκολ ακόμη.Οι οπαδοί της Γουλβς τον φαντάζονται παρτενέρ του Φλέτσερ, να εκμεταλλεύεται τις σέντρες του Τζάρβις.

Γουέστ Μπρόμιτς

Ρίτσαρντ Σνέικες. Ολλανδός σέντερ φορ, ο οποίος αφού συμπλήρωσε 251 συμμετοχές με την Γουέστ Μπρόμιτς αποχώρησε. Έφτιαξε το όνομά του στον Άγιαξ, σκόραρε με το καλημέρα κόντρα στη Λέστερ το 1996 και αμέσως έγινε αγαπημένος της εξέδρας. Μένει μια ώρα μακριά από το «Χόθορνς» στα 43 του χρόνια.

Γουίγκαν

Κι όμως η πιο τρελή απαίτηση ήταν…ανώνυμη. Φέρτε μας έναν αμυντικό. Ρομπέρτοοοοο…ναι, εσύ ο Μαρτίνεζ, ακούς;

Πηγή: england365.gr