Αν και αναμενόταν να συμβεί κάποιες ώρες νωρίτερα, τελικά ο μεγάλος πόθος της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και της διοίκησης της ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο να εκπληρωθεί, καθώς ο Σέρχιο Αραούχο είναι με… το ενάμισι πόδι στην Ελλάδα. Ο ίδιος είναι έτοιμος, με τις βαλίτσες στο χέρι, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, ενώ αυτό που απομένει να συμβεί, είναι να τα βρουν για το οριστικό deal η Ένωση με τη Λας Πάλμας.

Ο σύλλογος από τα Κανάρια Νησιά ζητούσε να μην μπει οψιόν αγοράς στη συμφωνία με τους «κιτρινόμαυρους» για τον παίκτη, κάτι που η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να συμβεί. Στην ελληνική ομάδα δεν θέλουν να φέρουν ξανά τον «Τσίνο» δανεικό, χωρίς να υπάρχει προοπτική να τον εντάξει μόνιμα στις τάξεις της.

Πάντως, το θετικό μήνυμα για την Ένωση ήρθε. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η «CanariasEnHora», ο Αργεντινός επιθετικός «δεν πήγε στη σημερινή προπόνηση της Λας Πάλμας», κάτι που σημαίνει ότι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ετοιμάζει το ταξίδι του με προορισμό την Αθήνα.

Ο ίδιος ο 25χρονος επιθετικός έχει καταστήσει σαφές προς όλους όσοι τον ρωτούν για το μέλλον του, πως η επιστροφή του είναι δεδομένη. Τα μηνύματα που έστειλε σε πρώην -και πιθανότατα ξανά μελλοντικούς- συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, μέχρι αύριο θα έχει φτάσει στην Ελλάδα.