Ο Τάσος Λαγός έγινε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα. Είχε προηγηθεί όμως σειρά ταλέντων…

Ο νεαρός μέσος του «τριφυλλιού» πήρε το βάπτισμα του πυρός σε επίσημο ματς, στη νίκη (1-0) επί του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα απέδειξε ότι τα… νιάτα έχουν ιδιαίτερη θέση στο «πράσινο» ρόστερ, αλλά πριν τον Πορτογάλο, οι εκάστοτε τεχνικοί του συλλόγου είχαν εμπιστευθεί τα «πιτσιρίκια» των ακαδημιών και της Golden Team για να… μεγαλώσουν.

Για να βρούμε τον πρώτο, πάμε τριάμισι χρόνια πίσω. Τον Ιανουάριο του 2007, ο Σωτήρης Νίνης αποκομίζει εμπειρία… ζωής απέναντι στο Αιγάλεω, σε ματς πρωταθλήματος. Η συνέχεια, είναι λίγο – πολύ γνωστή, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κάνει πραγματικό… πάταγο και να προσελκύει το βλέμμα ευρωπαϊκών συλλόγων σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Ο αμέσως επόμενος, αν και άργησε, ήταν ο Χάρης Μαυρίας. Ο 17χρονος άσος, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της νίκης (1-0) επί του ΠΑΟΚ, τον Οκτώβριο του 2010, αλλά έπαιξε στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ. Το τελικό 0-0, ασφαλώς, δεν ικανοποίησε τους «πράσινους», αλλά ο Μαυρίας έζησε για πρώτη φορά το όνειρό του και συνεχίζει να το ζει…

Ο «κέρβερος», Στέφανος Καπίνο, υπερασπίζεται τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο υψηλόσωμος πορτιέρο, ελέω των απουσιών για τη θέση στα γκολπόστ της ομάδας, βρέθηκε στον πάγκο στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και από το πουθενά βρέθηκε να αντικαθιστά τον Καρνέζη που μόλις στο 3ο λεπτό αποβλήθηκε. Ο Καπίνο έχει πάρει πλέον τη φανέλα βασικού… στο σπίτι του και σε κάθε ματς αποδεικνύει ότι η προώθησή του στο ανδρικό τμήμα, μόνο τυχαία δεν ήταν…

Η μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» ενισχύθηκε και με τον Σπύρο Φουρλάνο! Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής μετράει ένα μήνα και δέκα μέρες από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο με την πράσινη φανέλα σε επίσημο ματς της ανδρικής ομάδας. Κόντρα στον ΟΦΗ, ο Φουρλάνος, έστω κι αν αντικατέστησε τον Ζέκα στο 88ο λεπτό, πήρε το δικό του «βάπτισμα του πυρός».

Το τελευταίο μέλος που προστέθηκε στα «πράσινα» πιτσιρίκια που… μεγάλωσαν, είναι ο Τάσος Λαγός! Έχοντας εντυπωσιάσει στη δεύτερη ομάδα με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες από το δοκιμαστικό στάδιο που πέρασε στη Λέστερ μέσα στη χρονιά, έφτασε και η δική του ώρα. Στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Ακόμη πιο θετικό στοιχείο, το γεγονός πως συνεχίζει και περιμένει για την ευκαιρία από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα μια ολόκληρη… «πράσινη» στρατιά.

Πηγή: Sday.gr