Συνέντευξη Τύπου για την επιτυχία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου έδωσαν η Κέλλυ Αραούζου που κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, και η Μαριάννα Λυμπερτά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 5χλμ. ανοικτής θάλασσας.

Στην ερώτηση αν την αγχώνει πλέον η επιτυχία η Αραούζου απάντησε: «Δεν με αγχώνει αυτό για έναν λόγο. Γιατί κολυμπάω για τον εαυτό μου, για να ευχαριστιέμαι. Ολοι περιμένουν κάτι παραπάνω από εσένα αν πετύχεις μια επιτυχία αλλά εγώ θα προσπαθώ πάντα για το 100%. Αυτό που μένει άλλωστε είναι η προσπάθεια. Αυτό έχει σημασία».

Για την Μαριάννα Λυμπερτά το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήρθε μετά από πολλά χρόνια στις πισίνες. Χρόνια που συνήθως συνοδεύονταν από επιτυχίίες αλλά όχι όπως η προχθεσινή. Η ίδια τόνισε πως όσα κορίτσια θέλουν να ακολουθήσουν την ίδια πορεία: «Μου αρέσει αυτό ως σκέψη. Παίζει ρόλο σίγουρα η διάρκεια στην κολύμβηση. Εχει τα πάνω και τα κάτω, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Ετσι είναι η ζωή. Σίγουρα το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Παλεύω χρόνια για αυτό αν και θέτω συνεχώς διαφορετικούς στόχους».