Τα ψέματα τελείωσαν. Όποιος προλάβει, θα ανέβει στο τρένο για τους «16» του Champions League, ενώ οι υπόλοιποι θα καταλήξουν στην καλύτερη περίπτωση στους «32» του Europa League και στο… σπίτι τους στη χειρότερη. Μάχη επιβίωσης μεταξύ Τσέλσι και Βαλένθια στον πέμπτο όμιλο, για ένα εισιτήριο παλεύουν Ολυμπιακός, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ στον έκτο και Πόρτο, Ζενίτ στον έβδομο όμιλο.

Ε’ Όμιλος

Τα σενάρια: Η Λεβερκούζεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» και η Γκενκ στην έδρα της οποίας δοκιμάζεται είναι σίγουρα τελευταία. Οι δευτεραθλητές Γερμανίας θα εξασφαλίσουν την πρώτη θέση σε περίπτωση νίκης, αλλά ακόμη κι αν χάσουν, εφόσον Τσέλσι και Βαλένθια έρθουν ισόπαλες (η Λεβερκούζεν υπερτερεί σε τριπλή ισοβαθμία στους 9 βαθμούς). Στο ματς του Στάμφορντ Μπριτζ», ο νικητής παίρνει την πρόκριση (και την πρωτιά αν η Λεβερκούζεν δεν κερδίσει στο Βέλγιο) και ο χαμένος τερματίζει τρίτος. Η Βαλένθια παίρνει το εισιτήριο για τους «16» σε κάθε ισοπαλία με γκολ, ενώ η Τσέλσι σε περίπτωση 0-0 εφόσον η Λεβερκούζεν δεν χάσει από την Γκενκ.

Απουσίες: Η Λεβερκούζεν θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Μπαρνέτα, Μπάλιτς, Τοπράκ και Άντλερ. Η Γκενκ δεν θα έχει στις τάξεις της τους Ντεμπρούιν, Μασουέρο, Ιμπέρ, Σιμάεϊς, Ζόνελεϊτ και πιθανώς τους Χάιλαντ και Φόσεν. Η Τσέλσι πέραν του μόνιμου απόντα Εσιέν, πιθανώς να μην έχει στις τάξεις της τον Νταβίντ Λουίς, που μόλις πρόσφατα αποθεραπεύτηκε. Από τις «νυχτερίδες» θα απουσιάσουν οι Κανάλες, Μπανέγκα, Ρικάρντο Κόστα και Μαντούρο.

Τσέλσι-Βαλένθια
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Γκενκ-Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Λεβερκούζεν 9 (7-7)
2) Τσέλσι 8 (10-4)
3) Βαλένθια 8 (12-4)
4) Γκενκ 2 (1-15)

Στ’ Όμιλος

Τα σενάρια: Η Άρσεναλ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά όλες οι άλλες ομάδες μπορούν να τερματίσουν από τη δεύτερη μέχρι την τέταρτη θέση. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους αδιάφορους «κανονιέρηδες» και προκρίνεται με νίκη, εφόσον δεν κερδίσει η Μαρσέιγ τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Αν οι «ερυθρόλευκοι» έρθουν ισόπαλοι, προκρίνονται εφόσον οι πρωταθλητές Γερμανίας νικήσουν με διαφορά 3 έως 5 γκολ τη γαλλική ομάδα. Η Μαρσέιγ παίρνει τη δεύτερη θέση εφόσον νικήσει τη Ντόρτμουντ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο «Καραϊσκάκη». Της αρκεί και η ισοπαλία, αν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει στο Φάληρο την Άρσεναλ. Η Ντόρτμουντ κυνηγά ένα θαύμα, αφού για να προκριθεί χρειάζεται νίκη με +4 γκολ εφόσον χάσει ο Ολυμπιακός ή με 5+ γκολ εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» έρθουν ισόπαλοι.

Απουσίες: Πολλά τα προβλήματα για τη Ντόρτμουντ. Τραυματίες είναι οι Σούμποτιτς, Μπέντερ και Λάιτνερ, ενώ τιμωρημένος ο Σμέλτσερ. Στον αντίποδα, τραυματίας είναι ο Ζινιάκ και αμφίβολος ο Ρεμί.

Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Άρσεναλ 11 (6-3)
2) Μαρσέιγ 7 (4-2)
3) Ολυμπιακός 7 (5-5)
4) Ντόρτμουντ 4 (4-9)

Ζ’ Όμιλος

Τα σενάρια: Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ήδη στους «16» του Champions League. Για να πάρει την πρώτη θέση, χρειάζεται είτε νίκη επί της Σαχτάρ στο «ΓΣΠ», είτε σε περίπτωση ισοπαλίας εφόσον η Ζενίτ δεν κερδίσει την Πόρτο στο «Ντραγκάο». Η Πόρτο περνά μόνο με νίκη επί της Ζενίτ.

Απουσίες: Αμφίβολη για τον ΑΠΟΕΛ είναι η συμμετοχή των Αΐλτον και Πίντο. Η αδιάφορη Σαχτάρ ταξίδεψε για την Κύπρο χωρίς τους Τσιγκρίνσκι και Τσίζοφ. Ο τραυματίας Γκουαρίν θα είναι ο μεγάλος απών για την Πόρτο και ο Αλεξάντερ Κερζακόφ για τη Ζενίτ.

Πόρτο-Ζενίτ
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ
Διαιτητής: Οβίντιου Αλίν Χατεγκάν (Ρουμανία)

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) ΑΠΟΕΛ 9 (6-4)
2) Ζενίτ 8 (7-5)
3) Πόρτο 7 (7-7)
4) Σαχτάρ 2 (4-8)

Η’ Όμιλος

Τα σενάρια: Η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα πρώτη και η Μίλαν σίγουρα δεύτερη. Η Βικτόρια Πλζεν χάνει την τρίτη θέση μόνο αν ηττηθεί στην Τσεχία από τη Μίλαν και η ΜΠΑΤ Μπορίσοφ κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου».

Απουσίες: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής εν όψει του ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης τους Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Μέσι, Σάντσες και Βίγια, ενώ τραυματίες είναι Αντριάνο και Αφελάι. Η Μίλαν θα αντιμετωπίσει την πλήρη Πλζεν χωρίς τους Νέστα, Αμπιάτι, Φαν Μπόμελ, Κασάνο και Ακουιλάνι.

Μπαρτσελόνα-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Διαιτητής: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Βικτόρια Πλζεν-Μίλαν
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Μπαρτσελόνα 13 (16-4)
2) Μίλαν 8 (9-6)
3) Βικτόρια Πλζεν 4 (2-7)
4) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2 (2-10)

Κριτήρια ισοβαθμιών

1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.
2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια.
4. Εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.
5. Διαφορά τερμάτων στα ματς του ομίλου.
6. Καλύτερη επίθεση στα ματς του ομίλου.
7. Καλύτερη βαθμολογία των χωρών στην UEFA.

Πηγή: sportfm.gr