Ανυπόμονος για την αποψινή κλήρωση του Euro 2012 παρουσιάζεται ο Γιώργος Καραγκούνης. «Καμία κλήρωση από μόνη της δεν είναι εύκολη, ούτε είναι δύσκολη. Κανείς δεν προκρίθηκε και κανείς δεν αποκλείστηκε τη μέρα της κλήρωσης», τόνισε ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού. «Τα πάντα εξαρτώνται από εσένα. Ό,τι και να πούμε τώρα, στο τέλος την κλήρωση εμείς θα την κάνουμε καλή ή κακή», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Καραγκούνης στο «Goal»

Είσαι από αυτούς που περιμένουν με αγωνία την κλήρωση της Εθνικής ή είσαι ήρεμος υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν διαφορές και όλες οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι καλές;

«Όχι, υπάρχει αγωνία για την κλήρωση. Υπάρχει η προσμονή για να δούμε που θα πέσουμε. Καλό είναι να έχουμε τύχη. Δεν σου κρύβω ότι την περιμένω πώς και πώς. Πάντα υπάρχει αγωνία για να δεις το τι καινούργιο θα σου φέρει και ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσεις».

Από εκεί και πέρα;

«Από εκεί και πέρα καμία κλήρωση από μόνη της δεν είναι εύκολη, ούτε είναι δύσκολη. Κανείς δεν προκρίθηκε και κανείς δεν αποκλείστηκε τη μέρα της κλήρωσης. Τα πάντα στο τέλος εξαρτώνται από εσένα και την κατάσταση στην οποία θα βρεθείς».

Έτσι κι αλλιώς οι κληρώσεις μας στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις δεν διέφεραν και πολύ…

«Όχι, διαφωνώ και είναι ένα μεγάλο παράδειγμα. Στην Πορτογαλία η κλήρωσή μας ήταν πιο δύσκολη από ό,τι το 2009. Είχαμε την Ισπανία, τη Ρωσία και τη διοργανώτρια Πορτογαλία και όμως καταφέραμε να προκριθούμε σε έναν όμιλο… Μουντιάλ.

Πριν από τέσσερα χρόνια μπορεί να πει κανείς ότι η κλήρωσή μας ήταν πιο βατή και όμως δεν πήγαμε καθόλου καλά, γιατί εμείς δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση. Αυτά τα δύο παραδείγματα λένε πολλά. Τα πάντα εξαρτώνται από εσένα. Ό,τι και να πούμε τώρα, στο τέλος την κλήρωση εμείς θα την κάνουμε καλή ή κακή. Αυτό μας έχει διδάξει η εμπειρία μας».

Έχεις κοιτάξει πιθανούς αντιπάλους; Έχεις σκεφτεί τον όμιλο που θα ήθελες;

«Όλοι έχουμε κοιτάξει και έχουμε κάνει υπολογισμούς. Αν θα ήθελα κάτι, αυτό θα ήταν να μην πέσουμε πάλι με τους ίδιους αντιπάλους (σ.σ.: η Εθνική είχε Ισπανία και Ρωσία και στα δύο προηγούμενα Euro). Από τους τέσσερις επικεφαλής για παράδειγμα, αν δεν πέσουμε με Πολωνία και Ουκρανία, η οποία έχει γίνει πολύ καλή ομάδα πλέον και όχι την Ισπανία. Όχι ότι οι Ολλανδοί είναι εύκολοι, αλλά για να υπάρξει το ενδιαφέρον του καινούργιου…».

Πηγή: sport-fm.gr