Πολλά αναμένεται να αλλάξουν το προσεχές καλοκαίρι στον Ολυμπιακό σε επίπεδο ρόστερ. Άλλωστε, στον Πειραιά έχουν ήδη έτοιμες μεταγραφές, σε θέσεις που αυτήν τη σεζόν στοίχισε το ότι δεν υπήρχε βάθος και αρκετές εναλλακτικές επιλογές.

Το βασικό, φυσικά, είναι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα καθίσει στην πάγκο της ομάδας, καθώς ο Τάκης Λεμονής είναι σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Επίσης δεδομένο είναι ότι η επιλογή του έγινε… αυτόματα, λόγω του ότι όλοι οι βασικοί υποψήφιοι από το εξωτερικό ήθελαν να αναλάβουν τα ηνία από το καλοκαίρι και όχι τώρα. Στις μεταβατικές περιόδους, αυτοί που χρειάζονται είναι οι «κομάντο» όπως ο Λεμονής.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που θα πιάσουν λιμάνι το προσεχές καλοκαίρι, οι αποφάσεις γι’ αυτούς θα κρίνουν πολλά για το πώς θα διαμορφωθεί το έμψυχο δυναμικό. Σε σχετικό σημερινό θέμα του Πρωταθλητή, γίνεται αναφορά σε έξι ποδοσφαιριστές. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι πέντε, οι οποίοι θα αξιολογηθούν από τον όποιον προπονητή και από τους οποίους θα εξαρτηθεί τι μέλλει γενέσθαι με το ρόστερ.

Ο σίγουρος Νο2 στα γκολπόστ

Ας τα πιάσουμε από την αρχή…

Η… μεταγραφή, που φαντάζει σίγουρο ότι θα βρίσκεται στο ρόστερ της νέας σεζόν είναι ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Ο νεαρός γκολκίπερ τα έχει πάει πολύ καλά με τον Πανιώνιο και δείχνει ως ο καταλληλότερος για μπακ απ του Καπίνο. Είναι παιδί από… τα σπλάχνα του συλλόγου και όλοι τον προτιμούν ως Νο2 κάτω από τα γκολπόστ αντί του Λεάλι, που «έκαψε» την ομάδα στα ματς με την Μπεσίκτας.

Το… ντόμινο στα στόπερ

Ο Δημήτρης Σιόβας έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Λεγανές, στην οποία έχει ξαναβρεί τον ρυθμό του. Δεν ήταν στα πλάνα του Πάουλο Μπέντο, δόθηκε δανεικός τον χειμώνα, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη που ξέρει καλά τα πράγματα στον Πειραιά και το Ρέντη, που δεν θα έχει κανένα θέμα να προσαρμοστεί σε όποια δεδομένα προκύψουν. Επίσης, η ισπανική ομάδα φαντάζει δύσκολο να καλύψει τη ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει…

Ο έτερος Δημήτρης των στόπερ, Γούτας, έχει πραγματοποιήσει και αυτός αρκετά καλές εμφανίσεις με την Κόρτραϊκ και δείχνει ικανός να «αρπάξει» μια θέση στα στόπερ της ομάδας. Αν όχι για βασικός, για να δώσει βάθος στις επιλογές του προπονητή του. Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι έρχεται και ο Σπύρος Ρισβάνης, αλλά και ότι ήδη υπάρχει στην ομάδα ο Μπρούνο Βιάνα, ο οποίος για να φύγει, ο Ολυμπιακός πρέπει να εισπράξει ένα ικανοποιητικό ποσό. Στον Πειραιά, άλλωστε, δεν λησμονούν ότι έδωσαν 2 εκατ. ευρώ πέρσι το καλοκαίρι για να αγοραστεί ο Βραζιλιάνος που τόσο τον πίστευε ο Μπέντο…

Τέλος, όσον αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, ο οποίος μετά την εξαιρετική του παρουσία στη Σταντάρ Λιέγης, δείχνει «φτιαγμένος» να καθιερωθεί στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί να πάρει και τη φανέλα βασικού, δεδομένου ότι κάποιος από τους Μποτία ή Ντα Κόστα πωληθεί (αν όχι και οι δύο).

Ο ποιοτικός Ομάρ

Με τους Παρέδες και Σισοκό να μην έχουν πείσει και τόσο με τις εμφανίσεις τους, η ενίσχυση στα άκρα της άμυνας μοιάζει επιβεβλημένη. Για τα δεξιά, βέβαια, υπάρχει και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος από τον χειμώνα αγωνίζεται στο υψηλότατο επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ με τη Χαλ του Μάρκο Σίλβα. Και εδώ υπάρχει ρήτρα, η οποία είναι ύψους 6 εκατ. ευρώ και δεν μοιάζει απαγορευτική για έναν αγγλικό σύλλογο.

Η τριάδα των χαφ

Σχετικά με τη μεσαία γραμμή, εδώ τα πράγματα είναι λίγο-πολύ μετρημένα. Οι προσθήκες, ωστόσο, μπορεί να είναι και τρεις. Ο ένας που θα επιστρέψει είναι ο Σάσα Ζντιέλαρ. Ο Σέρβος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Μαγιόρκα, έχει συμμετοχές, αλλά είναι δεδομένο ότι στην Ισπανία πήγε μόνο για «ψήσιμο». Το πόσο θα… ψηθεί και ο προπονητής που θα βρει στο Ρέντη, είναι ένα άλλο θέμα. Παρόμοια είναι και τα δεδομένα για τον Μανώλη Σιώπη. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος, που εντυπωσιάζει με τον Πανιώνιο και επιστρέφει στον Ολυμπιακό, έχει τη δεύτερη ευκαιρία του στην ομάδα, την οποία σίγουρα θέλει να αρπάξει.

Τέλος, για τα χαφ υπάρχει και ο Παϊτίμ Κασάμι. Είναι δεδομένο ότι έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Ολυμπιακό και ότι δεν θα τον χάλαγε καθόλου να επιστρέψει. Κάτι ανάλογο ισχύει και για πολλούς οπαδούς της ομάδας, που θα ήθελαν να τον δουν να επιστρέφει από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι δύο εκρηκτικοί εξτρέμ

Στα πλάγια της επίθεσης υπάρχει το όνομα του Φελίπε Πάρντο. Είναι δεδομένο ότι ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά στο πιο ποιοτικό θα αποκτηθεί το καλοκαίρι που έρχεται. Όμως, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που τον λησμόνησαν, όταν η δημιουργία από τα πλάγια δεν ερχόταν, με τον Σεμπά να έχει κλατάρει και τον Ελιουνούσι να έχει «ησυχάσει» στο παραγωγικό κομμάτι. Και για τον Κολομβιανό υπάρχει ρήτρα, η οποία είναι της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ και δύσκολα θα καλυφθεί από τη Ναντ στην οποία αγωνίζεται.

Τέλος, υπάρχει και ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο διεθνής εξτρέμ είναι ταχύτατος, διεισδυτικός και τσαμπουκάς. Πολλοί θεωρούν ότι δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που χρειαζόταν για να αποδείξει ότι και όσα αξίζει. Όλα δείχνουν ότι επιστρέφει για να μείνει αυτήν τη φορά…