Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έφτασε. Η αθλητική και όχι μόνο ειδησεογραφία όλης της εβδομάδας που πέρασε σε «έχει βάλει για τα καλά στο κλίμα» και περιμένεις να φτάσει η ώρα 19.30 για να απολαύσεις τον αγώνα με τους φίλους σου…

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς και ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος με 17. Στο σημερινό αγώνα ο ΟΣΦΠ θέλει τη νίκη για να φτάσει τον Παναθηναϊκό και για το «τριφύλλι» νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη αποτελεί προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει επτά φορές στην έδρα του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική και έχει χάσει είκοσι τρεις. Δεκαοχτώ ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η τελευταία νίκη του «τριφυλλιού» στην έδρα των Πειραιωτών ήταν στις 4 Μαρτίου 2007. Στον αγώνα είχε σκοράρει για τον ΠΑΟ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 89ο λεπτό.

Που θα το δεις

Σε περίπτωση που δεν είσαι Ολυμπιακός και δεν έχεις το μαγικό χαρτάκι για το «Καραϊσκάκη» πετάξου στο περίπτερο πάρε μπίρες και πατατάκια και πες στους φίλους σου να περάσουν να δείτε τον αγώνα. Την κατάλληλη ώρα θα πάρεις και τις μπίρες.

Μην ξεχάσεις. Φυσικά η απόφαση να καλέσεις στο σπίτι σου και τους φίλους σου που υποστηρίζουν τον αντίπαλο έχει μεγάλο ρίσκο. Αν νικήσει η ομάδα σου θα είσαι σε πλεονεκτική θέση αλλά αν χάσει… θα αντέξεις την κοροϊδία μέσα στο ίδιο σου το σπίτι;

Αν βαριέσαι να τα κάνεις όλα αυτά πήγαινε στη γνωστή καφετέρια που βλέπεις πάντα τους αγώνες και βρες εκεί όλη την παρέα. Οι μπίρες και τα πατατάκια δεν θα είναι πλέον δικό σου θέμα.

Πρόσεχε. Nτέρμπι είναι, και αν πας τελευταία στιγμή στο μέρος που θες να το δεις, το πιο πιθανό είναι να μην βρεις να κάτσεις και να γεμίσεις με νευρά πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας.

Πηγή: delamagen.gr