Το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βρει έναν Παναθηναϊκό διαφορετικό. Πώς; Με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα να έχει μπει στην ομάδα λαμβάνοντας μέρος σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα γίνει νωρίτερα και την πλευρά του να δίνει το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ως εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, άρα και μεγαλομέτοχο.

Η αρχή για την πραγματοποίηση τους θα γίνει σήμερα, καθώς όλα τακτοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή του MoU ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έχει οριστεί για τις 18.00 το απόγευμα. Παρόντες θα είναι οι νομικοί εκπρόσωποι αλλά και ο Βλάσης Τσάκας.

Από την στιγμή εκείνη οι διαδικασίες θα αρχίσουν με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα να αποκτά τις μετοχές που έχει στην κατοχή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Αυτό, μάλιστα, θα γίνει νωρίτερα από τους υπολογισμούς.

Ο οικονομικός έλεγχος αναμένεται να αρχίσει άμεσα αλλά, όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσαν τα αποτελέσματά της να γίνουν γνωστά μέχρι την ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης.

Η μεταφορά της πραγματοποίησης της δεν είναι νόμιμη και έτσι οι δύο πλευρές βρήκαν τη λύση. Μετά από την υπογραφή ενός ειδικού προσυμφώνου «προσωρινής μεταβίβασης μετοχών» ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα δώσει το 54.7% των μετοχών της ΠΑΕ στον Βλάση Τσάκα, ως εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ. Αυτός θα παρευρεθεί στην ΓΣ, καταθέτοντας άμεσα 15 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα είναι δεσμευμένα από τον σύλλογο με την δυνατότητα όμως να τα χρησιμοποιήσει από την ημέρα που θα συσταθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο σημερινό ΔΣ θα αποφασιστεί και η ημερομηνία της νέας συνεδρίασής της Γενικής Συνέλευσης στα τέλη Νοεμβρίου. Τότε όμως θα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά… Θα έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και εφόσον όλα είναι εντάξει στη συνεδρίαση του ΔΣ ο Αλ Σαούντ θα ορίσει τα μέλη του νέου ΔΣ, το οποίο θα σηματοδοτεί την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό.

Πηγή: sportfm.gr