Ο Νίκος Νοτιάς καθορίζει τις εξελίξεις στην ΑΕΚ μετά τις μαζικές παραιτήσεις του ΔΣ της ΠΑΕ, που είχαν υποβληθεί από τις 6 Οκτωβρίου αλλά μόλις χθες έγιναν γνωστές και θα ενεργοποιηθούν στην προσεχή γενική συνέλευση.

Ο Σταύρος Αδαμίδης και οι συνεργάτες του έσπευσαν να πηδήξουν από το καράβι που βουλιάζει αδυνατώντας να διαχειριστούν τη δυσχερέστατη κατάσταση στο σύλλογο και προκειμένου να γλιτώσουν την κατακραυγή του κόσμου. Και παράλληλα επέρριψαν όλες τις ευθύνες στους-ούτως ή άλλως υπεύθυνους-για το σημείο που έφτασε η ομάδα, τους μετόχους της ΠΑΕ. Δηλαδή στον εξής έναν, τον Νίκο Νοτιά. Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου έχει δύο δρόμους να διαλέξει: είτε να αναλάβει τις ευθύνες του και βάζοντας τα χρήματα που απαιτούνται να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο, είτε να απεμπλακεί, κάτι που όμως είναι δύσκολο. Αφενός γιατί δεσμεύεται από την κατασκευή του προπονητικού κέντρου και αφετέρου γιατί θα πρέπει να βρεθεί επενδυτής και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποιος τέτοιος στον ορίζοντα.

«Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα που είναι υπεράνω των δυνάμεων μας. Οι μέτοχοι πρέπει να πάρουν απόφαση για το πώς θα πορευτεί η εταιρία», δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης στην τηλεόραση της Nova και πρόσθεσε: «Μακάρι να υπάρξει λύση με όραμα και μέλλον. Περιμένουμε προτάσεις είτε από νυν μετόχους, είτε από άλλους επενδυτές. Οι δύο μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ είναι ο Νοτιάς και οι Supporters. Μας έχει πει θα έρθει στην Γ.Σ. ο κ. Νοτιάς και του είπα και χθες να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση. Ο κ. Νοτιάς ή ο νέος επενδυτής θα επιλέξει τη νέα διοίκηση. Ψάχνουμε και συμπαίκτες και επιχειρηματίες για όλο το πακέτο μετοχών και θα το προσπαθούμε όσο είμαστε εδώ. Δεν είμαστε καρεκλοκένταυροι, όπως λένε».

Η διορία που υπάρχει για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων επενδυτών εκπνέει την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου, αλλά πιθανώς να αναβληθεί για δύο με τρεις εβδομάδες αργότερα, προκειμένου να παραστεί ο Νίκος Νοτιάς (κατ’ επιθυμία του ίδιου). Το ερώτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι τι θα συμβεί μέχρι τότε, καθώς τα χρέη συσσωρεύονται και δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

Προβληματισμός και πάλι
Η ήττα, αλλά και κυρίως η εμφάνιση της ΑΕΚ στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, αποτέλεσε πισωγύρισμα. Η «Ένωση», βέβαια, δεν είχε πάρει το τρίποντο ούτε κόντρα στον Ολυμπιακό, ούτε κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας, ωστόσο η εικόνα της ήταν ενθαρρυντική. Σε αντίθεση με αυτή στο «Γεντί Κουλέ», που ήταν και πάλι πολύ προβληματική, αποδεικνύοντας πως θα χρειαστεί καιρός για να διορθωθούν τα πολλά αγωνιστικά κακώς κείμενα της ομάδας. Και πάλι, δε, είναι αμφίβολο πόσο πολύ καλύτερη εικόνα μπορεί να παρουσιάσουν οι «κιτρινόμαυροι» με το υπάρχον υλικό.

Το παθητικό 19 γκολ σε 9 επίσημα ματς (16 σε 6 αγώνες εκτός έδρας) αποτελεί τραγικό απολογισμό για μία ομάδα που θέλει να λέει πως κάνει πρωταθλητισμό. Όχι ότι και τα μόλις 11 τέρματα που έχει πετύχει η ΑΕΚ είναι καλύτερη επίδοση, δίχως μάλιστα να έχει μετά από έξι αγωνιστικές ποδοσφαιριστή που να έχει σκοράρει πάνω από μία φορά.

Ο Νίκος Κωστένογλου θα προσπαθήσει στις μέρες που μεσολαβούν μέχρι το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ να λύσει-όσο είναι εφικτό-τα πολλά προβλήματα της ομάδας του. Στη διάθεσή του επανέρχεται ο Γρηγόρης Μάκος, που εξέτισε την τιμωρία του, ωστόσο τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Φαμπιάν Βάργκας και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς θα εκτίσει (Άρη εντός, Παναθηναϊκό εκτός, Αστέρα Τρίπολης εντός και Παναιτωλικό εκτός).

Πηγή: sportfm.gr