Τις διατροφικές συνήθειες του Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε ο Λουίς Λαβραδόρ, κατά τη διάρκεια ενός συνέδριου μεσογειακής κουζίνας. Ο μάγειρας της εθνικής Πορτογαλίας τόνισε πως στον μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης αρέσουν οι σούπες λαχανικών και το ψάρι στη σχάρα.

«Τρώει υπεύθυνα όλα τα φαγητά, όμως αυτό που προτιμά είναι οι σούπες λαχανικών και το ψάρι στη σχάρα. Κυρίως η τσιπούρα, ο ξιφίας και το λαβράκι», αποκάλυψε ο Πορτογάλος σεφ. Επίσης, τόνισε πως ο 26χρονος παίκτης – λόγω της καταγωγής του από τη Μαδέρα – δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα φρούτα. «Οι χυμοί αχλαδιού, μήλου και ανανά δεν λείπουν από την καθημερινή διατροφή του».

Όσον αφορά την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, ο Λαβραδόρ τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές καταναλώνουν τροφές που τους παρέχουν γύρω στις 3000 θερμίδες την ημέρα, 1000 περισσότερες απ’ ότι χρειάζεται ένας ενήλικας (οι αθλητές έχουν ανάγκη περισσότερης ενέργειας, λόγω των μεγαλύτερων καύσεων που πραγματοποιούν): «Τα γεύματα τους έχουν ως βάση τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς».

Πηγή: sportfm.gr