Έτοιμος να μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τέσσερις-πέντε «συμπαίκτες» είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα «SportDay». Συγκεκριμένα, από το στενό περιβάλλον του «Mr MIG» προκύπτει ότι ο παράγοντας του «τριφυλλιού» μπορεί να μπει στη αύξηση, καλύπτοντας το ποσό των 15 εκατ. ευρώ με τη βοήθεια και άλλων επιχειρηματιών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο «Βγενό» είχε επαφές με τον Δημήτρη Γόντικα και εξέτασαν τις διαδικασίες ώστε νομικά να είναι καλυμμένοι και να γίνει η Γ.Σ. των μετόχων το συντομότερο δυνατόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των άλλων μετόχων για να γίνει η ΑΜΚ, αλλά με δεδομένο ότι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανακοίνωση είπε ότι θα στηρίξει την πρόταση, σημαίνει ότι και ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλοι θα εγκρίνουν το συγκεκριμένο σχέδιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Γόντικας είχε συζητήσεις με το νομικό τμήμα της «πράσινης» ΠΑΕ για να γίνουν όλα νομότυπα και σήμερα θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει έκτακτο Δ.Σ. για να εγκρίνει την ΑΜΚ και να περάσει μετά τη Γ.Σ.

Πάντως, ο κ. Βγενόπουλος φέρεται να υπολογίζει ότι αν μπουν τα 15 εκατ. ευρώ στην ομάδα, τότε θα βγει η φετινή χρονιά και το καλοκαίρι μπορεί να γίνει μια νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ! Όπως γράφει η «SportDay», στο νέο σχήμα που ετοιμάζει ο «Mr MIG» σημαίνοντα ρόλο θα παίζουν οι Κουλούρης (ίσως αναλάβει ρόλο στα οικονομικά), Μαυροκουκουλάκης, Δομάζος (στο ποδοσφαιρικό τμήμα).

Όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν φήμες για ενδεχόμενη συμμετοχή του Νικόλα Πατέρα στην επικείμενη ΑΜΚ, όμως εκείνο που τόνιζε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ήταν το εξής: «Δεν θα συμμετέχω ούτε διοικητικά ούτε οικονομικά στον Παναθηναϊκό. Το έχω πει πολλές φορές. Δεν θα πάρω μέρος στην ΑΜΚ».

Όσον αφορά το θέμα του γηπέδου, εφόσον δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα στην αύξηση ο κ. Βγενόπουλος θα ασχοληθεί με την «Πράσινη Πολιτεία» στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ερχόμενου καλοκαιριού. Προτεραιότητα για τον κ. Βγενόπουλο αποτελεί το διοικητικό κομμάτι, όμως δεν θέλει να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές για να μην αποπροσανατολιστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι (13:45) θα παρουσιαστεί ο Γκέργκελι Ρούντολφ στους εκπροσώπους του Τύπου και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Πηγή: sport-fm.gr