Προειδοποίηση πως θα παραιτηθεί από τον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τουρκίας, σε περίπτωση που εμπλακεί το όνομά της στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών που έχει ξεσπάσει στη χώρα, έκανε προς την τουρκική ομοσπονδία ο Γκους Χίντινκ.

Στις έρευνες που γίνονται στην Τουρκία εμπλέκονται πάνω από 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, παίκτες, προπονητές και διοικούντες ομάδων, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η έναρξη των αγώνων μέχρι να κλείσει η υπόθεση.

«Αν ανακαλύψω ότι η εθνική ομάδα εμπλέκεται κι αυτή στο σκάνδαλο, θα παραιτηθώ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά αν όχι πρωτεύοντα θέματα και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να γίνονται τέτοιου είδους πράγματα» εξήγησε στην “De Volkskrant”, ο 65χρονος τεχνικός.

Αναφερόμενος στον τρόπο που διαχειρίζεται αυτό το θέμα στις προπονήσεις της εθνικής, διευκρίνισε: «Είπα κάποια πράγματα στους παίκτες μου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην αρχή της προετοιμασίας (σ.σ. ενόψει του φιλικού αγώνα με την Εσθονία την Τετάρτη), απλά για να τους τονώσω το ηθικό. Τους είπα ότι τώρα είναι στο χέρι τους, στο χέρι των διεθνών, να αποδείξουν ότι το τουρκικό ποδόσφαιρο είναι καθαρό».

Πηγή: sport-fm.gr