Μετά τις «ανάσες», οι παίκτες της Εθνικής ομάδας επέστρεψαν ξανά στις επάλξεις συνεχίζοντας την προετοιμασία εν όψει Ευρωμπάσκετ. Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Νικ Καλάθης, που από χτες επιχείρησε να αυξήσει την ένταση του προγράμματος που ακολουθεί.

Ο 22χρονος γκαρντ ακολουθεί, πλέον, ένα μέρος του κανονικού προγράμματος, αλλά δίχως να πιέζεται ιδιαίτερα, ενώ δεν έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα σε «πέντε εναντίον πέντε». Έχει μεν ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αστράγαλο, ωστόσο χρειάζεται ενδυνάμωση, αφού το πόδι του έχει ελαφρώς ατροφήσει στο συγκεκριμένο σημείο από τη χρήση της ειδικής μπότας.

Ο άσος του Παναθηναϊκού δεν αναμένεται να αγωνιστεί στο προσεχές τουρνουά του Ρίμινι (12-14 Αυγούστου), πιθανότατα ούτε σε αυτό του Μπάμπεργκ που ακολουθεί (19-21 Αυγούστου), αλλά στο «Ακρόπολις» (23-25 Αυγούστου). Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν αντιμετωπίσει εκ νέου ενοχλήσεις, θα επιλεγεί στη δωδεκάδα για το Ευρωμπάσκετ. Έστω κι αν αυτό σημαίνει πως οι πέντε αγώνες της πρώτης φάσης θα λειτουργήσουν για τον ίδιο σαν… προετοιμασία εν όψει της πιο δύσκολης συνέχειας.

Οι διεθνείς θα προπονηθούν και σήμερα υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου στο ΟΑΚΑ και την Πέμπτη θα αναχωρήσουν για την Ιταλία. Στο τουρνουά του Ρίμινι θα αναμετρηθούν την Παρασκευή με την Πολωνία στις 19:15, το Σάββατο με τη Βοσνία (αντίπαλος και στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ) στις 19:15 και την Κυριακή με την Ιταλία στις 21:45.

Πηγή: sportfm.gr