«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ΑΕΚ καθώς δεν της επιτρέπει να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Στοίχημα και άλλου τέτοιου τύπου παιχνίδια. Στο σκεπτικό της απόφασης του το  Ανώτατο Δικαστήριο επικαλείται κώλυμα στα πρόσωπα των επιχειρηματιών Δημήτρη και Γιώργου Μελισσανίδη λόγω «διοικητικής και ηγετικής αρμοδιότητα  στην ΑΕΚ».

Με την απόφαση του το ΣτΕ επικύρωσε τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, το Δ Τμήμα του ΣτΕ (υπ΄  αριθμ. 4240-4242/2015 αποφάσεις) απέρριψε τις προσφυγές τόσο του Ο.Π.Α.Π. όσο και της ΑΕΚ που ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές  και παράνομες:

1) η απόφαση του περασμένου καλοκαιριού  της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), με την οποία   δεν επιτράπηκε στην ΑΕΚ να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ και τα άλλα παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π. και

2) οι αποφάσεις της επιτροπής εποπτείας και ελέγχου παιγνίων που αφορούν την σύσταση της τριμελούς επιτροπής ελέγχου Ο.Π.Α.Π. και καθορίζουν τα   προσόντα, επιλογής, κ.λπ. των μελών της εν λόγω τριμελούς επιτροπής.

Η Επιτροπή είχε αποφανθεί πως ο Δ.   Μελισσανίδης,  έχει διοικητική και ηγετική αρμοδιότητα  στην ΑΕΚ και  παράλληλα ο γιος του Γ. Μελισσανίδης μετέχει   στο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι συνιδιοκτήτης κατά 33% της εταιρείας «ΕmmaDelta Hellenic Holdings» η οποία έχει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Π.Α.Π.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας θεώρησαν  επαρκώς  αιτιολογημένη την  απόφαση της Ε.Ε.Α.

Από την πλευρά του, ο  ΟΠΑΠ υποστήριζε  πως ο κ. Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ.