Αν και δυσκολεύεται να περπατήσει λόγω του προβλήματος στον αστράγαλό του ο Νικ Καλάθης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στο Ευρωμπάσκετ και να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας.

«Έπαθα ένα μικρό κάταγμα στον δεξί αστράγαλο σε προπονήσεις που έκανα στις ΗΠΑ. Οι γιατροί λένε ότι περίπου σε 3-4 εβδομάδες θα είμαι έτοιμος», τόνισε ο διεθνής πλέι-μέικερ ο οποίος εμφανίστηκε στην αναχώρηση της Εθνικής φορώντας μια ειδική μπότα στο πόδι του…

Όταν δέχθηκε ερώτηση για το ενδεχόμενο να χάσει το Ευρωμπάσκετ απάντησε: «Δεν νομίζω. Θα δουλέψω σκληρά για να επιστρέψω εγκαίρως και να βοηθήσω την Εθνική», υποστήριξε ο Νικ Καλάθης και πρόσθεσε: «Θα μιλήσω με την ομοσπονδία για να δούμε τι θα κάνουμε με την αποθεραπεία».

Τέλος, σχολίασε για την παρουσία της Εθνικής στα γήπεδα της Λιθουανίας παρά τα προβλήματα που υπάρχουν: «Έχουν προκύψει πολλά προβλήματα αλλά –παρά τις απουσίες- έχουμε τους παίκτες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι κρίμα αυτό που έπαθε ο Στράτος. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να καλύψουμε τα κενά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα», κατέληξε.

Ο Νικ Καλάθης θα έχει συνάντηση τους υπεύθυνους της ομοσπονδίας για την αποθεραπεία του. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ εκεί όπου θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία για να επιστρέψει γρηγορότερα και έτοιμος να προσφέρει…

Πηγή: sport-fm.gr