Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

«Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές και προπονητές που υπηρέτησαν με ήθος και συνέπεια το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας. Ο Μάκης Δενδρινός έχασε τη «μάχη» που έδινε τους τελευταίους μήνες για να κρατηθεί στη ζωή, μετά το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη, σκορπώντας θλίψη στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» ανέφερε.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είχε υποστεί οξύ έμφραγμα τον περασμένο Ιούνιο, κάτι που του είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του και απεβίωσε στην ηλικία των 65 ετών.

Αγωνίστηκε, ως παίκτης, στον Πανιώνιο από το εφηβικό μέχρι και την ολοκλήρωση της καριέρας του το 1981, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου το 1977. Φόρεσε και επτά φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ανδρών.

Ο αποκαλούμενος και «Βούδας» λόγω της ψυχραιμίας του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας πριν το Μουντομπάσκετ του 1994, ενώ παρέμεινε στον πάγκο στο Ευρωμπάσκετ του 1995 και στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 στην Ατλάντα.