Για κάποιους δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα διαφημιστικό τρικ. Για άλλους όμως, η κίνηση των Texas Rangers να επιλέξουν στα ντραφτ του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ τον Τζόναθαν Τέιλορ, ο οποίος είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω, αποτελεί ένα μάθημα ανθρωπιάς. Δείγμα πολιτισμού που θα έπρεπε να μας προβληματίσει, να μας παραδειγματίσει, ενδεχομένως να μας κάνει να κοκκινίσουμε από ντροπή αναλογιζόμενοι το πώς φέρεται η ελληνική κοινωνία στα ΑμεΑ.
Μάλλον δεν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο η επιλογή στον 33ο γύρο των ντραφτ του MLB να έχει προκαλέσει τόση συζήτηση, όμως ο 20χρονος Τέιλορ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση.
Μέχρι πριν από τρεις μήνες ήταν ένας ανατέλλων αστέρας του αθλήματος παίζοντας στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Στον ενδέκατο αγώνα της σεζόν όμως, μια φαινομενικά αθώα σύγκρουση με συμπαίκτη του αποδείχθηκε μοιραία για την καριέρα του, ευτυχώς όχι και για την ίδια του τη ζωή.
Δύο κατάγματα στη σπονδυλική στήλη κάτω από τον αυχένα τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Τέιλορ έχει μόνο μερική χρήση των χεριών του, αλλά δεν μπορεί να κινήσει τα υπόλοιπα μέλη του σώματός του, ούτε των δακτύλων του. Το παρήγορο είναι πως ο νωτιαίος μυελός και οι νευρώνες δεν έχουν πειραχθεί, γεγονός που αφήνει ελπίδες πως ίσως τα κινητικά προβλήματα αποκατασταθούν πλήρως.
Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Τέιλορ με καθημερινές φυσιοθεραπείες ενισχύεται από την απόφαση των Rangers να του δώσουν μια θέση στην ομάδα και το επαγγελματικό πρωτάθλημα με μια συμβολική κίνηση για όλα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που στο πρόσωπο του νεαρού βλέπουν το δικό τους αγώνα για ισότητα.
Η ιστορία λαμβάνει ακόμη πιο σπουδαία διάσταση από την απόφαση της ομάδας του Τέξας να επιλέξει στο δεύτερο γύρο των ντραφτ τον Ζακ Κόουν, τον άνθρωπο δηλαδή, που άθελά του τραυμάτισε τον Τέιλορ.
Η ανακοίνωση της επιλογής αναφέρει: «Πιστεύουμε πως ήταν το σωστό πράγμα να κάνουμε. Ο Τέιλορ θα έμπαινε στα ντραφτ έτσι κι αλλιώς, αφού ο σκάουτέρ μας στην Τζόρτζια τον παρακολουθεί από την εποχή που έπαιζε στο γυμνάσιο. Οι ικανότητες, αλλά κυρίως το πάθος του, είναι στοιχεία απαραίτητα σε κάθε σύλλογο»!
πηγή: sportfm