Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ
  • Λίγο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
  • 1 μάτσο κόλιανδρο, το μισό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. φυτικό λάδι
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • Για τη σαλάτα:
  • 2 καρότα
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 2 κ. σ. ξύδι λευκό κρασί
  • 1 κ. γλ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τον σολομό στο μούλτι μαζί με την πάστα κάρυ, το τζίντζερ, τη σόγια και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  2. Χτυπήστε μέχρι να γίνει χοντροκομμένος. Βγάλτε το μείγμα και σχηματίστε 4 μπιφτέκια.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά.
  4. Εντωμεταξύ, χρησιμοποιήστε έναν περιστρεφόμενο αποφλοιωτή για να ξεφλουδίσετε λωρίδες καρότου και αγγουριού σε ένα μπολ.
  5. Ανακατέψτε τα με το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα φύλλα κόλιανδρου.
  6. Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα. Σερβίρετε με τα μπιφτέκια και το ρύζι.