Τον Κριστιάνο Ντελ Γκρόσο στέλνουν τα ιταλικά ΜΜΕ στον Ολυμπιακό κι έτσι είναι η κατάλληλη στιγμή να σκιαγραφηθεί το προφίλ του 28χρονου Ιταλού ποδοσφαιριστή που προβάρει τα «ερυθρόλευκα».

Ρομπέρτο Κάρλος δεν είναι. Ούτε Πατρίς Εβρά. Ούτε καν ο συνονόματος Φάμπιο Γκρόσο. Δε θα σου κάνει μαγικά, δε θα σου βάλει 10 γκολ τη σεζόν, γιατί απλά δεν είναι αυτή η δουλειά του. Ο Ντελ Γκρόσο είναι ένας «τίμιος» αριστερός μπακ, πολύ καλός αμυντικά, αλλά που δεν προωθείται συχνά, παρότι έχει καλά πόδια.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Ζουλιανόβα, πόλη από την οποία κατάγεται, μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Φεντερίκο. Οι δυο τους ήταν αυτοί που αγωνίζονταν στα άκρα της αμυντικής γραμμής της ομάδας, ο Φεντερίκο στο δεξί και ο Κριστιάνο στο αριστερό. Σε ηλικία 17 ετών έκαναν ντεμπούτο στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας και παρέμειναν παρέμειναν μαζί στην ομάδα μέχρι το 2005, όταν ο στόχος των ερυθρόλευκων αποχώρησε.

Η τελευταία πολύ καλή σεζόν του Κριστιάνο με την Ζουλιανόβα (2004-05) ήταν αυτή που του χάρισε τη μεταγραφή του, μέσω δανεισμού, στην Άσκολι. Η μετάβαση από την Serie C στη Serie A δεν ήταν εύκολη, ο Ντελ Γκρόσο, όμως, κατάφερε, όχι απλά να ανταπεξέλθει, αλλά να πάρει και 30 συμμετοχές με την ομάδα και να τη βοηθήσει να τερματίσει στη 10η θέση, εξασφαλίζοντας άνετα την παραμονή.

Παρ’ όλα αυτά, η Άσκολι δεν αγόρασε τα δικαιώματά του και εκείνος κατέληξε στην Κάλιαρι. Στην ομάδα της Σαρδηνίας ήταν δεύτερη λύση, χρησιμοποιούνταν στο ροτέισον του προπονητή και δεν κατάφερε ποτέ να πρωταγωνιστήσει. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε σε αυτά τα δύο χρόνια να πάρει 39 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Η μεταγραφή του στη Σιένα ήταν αυτή που αναπτέρωσε την καριέρα του και του έδωσε μια μόνιμη θέση στην ενδεκάδα των «μπιανκονέρι». Στα τρία χρόνια που έμεινε στην Σιένα έζησε τα πάντα. Άνετη παραμονή την πρώτη χρονιά, υποβιβασμός τη δεύτερη και άνοδος και πάλι την τρίτη.

Τη σεζόν που πέρασε ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας για την άνοδο στη Serie A, με 35 συμμετοχές και ένα καταπληκτικό γκολ στο παιχνίδι με την Γκροσέτο. Αν βάζει τέτοια γκολ και στην Ελλάδα, τότε σίγουρα οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που φημίζονται για τους δεσμούς που αναπτύσσουν με τους παίκτες της ομάδας, θα τον βάλουν μέσα στην καρδιά τους αμέσως.

Δείτε το καταπληκτικό γκολ του Ντελ Γκρόσο κόντρα στην Γκροσέτο:

Πηγή: sday.gr