«Υπάρχει κράτος και ευνομούμενη Πολιτεία», δήλωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος για τις απειλές κατά της ζωής του. «Στην Ελλάδα επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ ερωτηθείς αν φοβάται για τη ζωή του απάντησε με ερώτηση: «Αν σας έλεγαν εσάς κάτι τέτοιο, τι θα σκεφτόσασταν;». Πάντως δεν φάνηκε να πτοείται και πρόσθεσε πως «…έχουμε ένα έργο να συνεχίσουμε κι αυτό θα πράξουμε. Το ως πότε θα το δείξει η πορεία».

Όσο για το τι απαντά στις ομάδες που δεν πήραν άδεια και αντιδρούν κατηγορώντας τον ίδιο, είπε: «Δεν έχω να απαντήσω κάτι σε αυτούς που δεν πήραν άδεια. Από το καθετί που γίνεται, από ένα ανάποδο πλάγιο άουτ μέχρι τις αδειοδοτήσεις φταίει ο Πιλάβιος. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας γιατί όσο το θέμα συνεχίζεται δεν κάνει καλό σε κανέναν και ειδικά για το ποδόσφαιρο».

Αναφορικά με την αντίδραση των διεθνών στη διάταξη που προωθείται και προβλέπει μεταξύ άλλων δυνατότητα μονομερούς λύσης συμβολαίου από τους συλλόγους χωρίς δικαίωμα προσφυγής για τους παίκτες, ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε: “Θα μιλήσω με τους παίκτες. Νομίζω πως είναι πολύ κακό για το τίποτα. Τίποτα δεν θα αποφασιστεί στη γενική συνέλευση της Παρασκευής όπως λανθασμένα μεταφέρθηκε. Στη Ζυρίχη μίλησα με εκπρόσωπο της FIFPro και είπαμε πως μέσα στον Ιούνιο θα κανονίσουμε συνάντηση είτε μέσα στο Άμστερνταμ, είτε μέσα στην Αθήνα. Εμείς ακολουθούμε τις επιταγές της FIFA».

Τέλος, αναφορικά με την επικείμενη αποχώρηση του Ζήση Βρύζα από την Εθνική ομάδα και την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, δήλωσε άγνοια. «Δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση. Από εσάς το μαθαίνω. Το μόνο που με νοιάζει είναι να κερδίσουμε το Σάββατο τη Μάλτα. Τη Δευτέρα θα τα δούμε όλα»

Πηγή: sport-fm.gr