Δύο νέους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες το 2011, έναν στο Κύπελλο Ελλάδος και έναν στη Β’ Εθνική, έφερε στο φως η πολυεπίπεδη εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει με αφορμή τη λίστα των ύποπτων παιχνιδιών από την ΟΥΕΦΑ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο κατάλογος των στημένων παιχνιδιών… ανεβαίνει από τα 39 στα 41 ύποπτα παιχνίδια που βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών. Σε λίγες μέρες μάλιστα οι πρώτοι ύποπτοι για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων που συνδέονται με την υπόθεση αυτή θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τουλάχιστον δέκα άτομα που έπαιζαν στοίχημα μέσω ΟΠΑΠ στους στημένους αγώνες και κέρδισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που φτάνουν και τις 80.000 ευρώ. Οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν στην ταυτοποίηση των υπόπτων μέσα από τις βεβαιώσεις κερδών που ζήτησαν και έλαβαν από τον ΟΠΑΠ και τώρα ελέγχονται για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ανοιχτό παραμένει για την εισαγγελία το σοβαρότερο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα στημένα παιχνίδια και ελέγχονται ποινικά παράγοντες του ποδοσφαίρου, παίκτες ομάδων και διαιτητές για τους οποίους διενεργεί παράλληλη έρευνα και το ΣΔΟΕ.

Το τρίτο κομμάτι της δικογραφίας αφορά τους παίκτες που στοιχημάτιζαν σε ύποπτους αγώνες μέσω εταιρειών του εξωτερικού. Λόγος για τον οποίο η εισαγγελία θα διαβιβάσει αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις εταιρείες αυτές προκειμένου να φτάσει στην ταυτότητα των παικτών που φέρονται να έχουν κερδίσει μέσω ίντερνετ μεγάλα χρηματικά ποσά, που μπορεί να φτάνουν και 200.000 ευρώ.