Ο Φώτης Ιωαννίδης παραμένει ο πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την ενίσχυση στην επίθεση και αυτό το έκανε ξεκάθαρο ο προπονητής της, Ρούμπεν Αμορίμ, λέγοντας πως είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον φορ του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» δεν θέλουν να πουλήσουν τον διεθνή επιθετικό, οι Πορτογάλοι όμως θέλουν να τον αποκτήσουν και από τη στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν δικό τους κάποιον άλλο επιθετικό, όπως τον Βίτορ Ρόκε, θα επιμείνουν μέχρι τέλους για τον Ιωαννίδη.

Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα ο προπονητής τους, ο οποίος δέχθηκε ερώτηση για το πώς έχουν τα πράγματα μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις για τον Βίτορ Ρόκε.

«Χάσατε τη δεύτερη επιλογή σας και διαπραγματεύεστε με μια τρίτη. Αυτό σημαίνει πως η Σπόρτινγκ δεν μπορεί να είναι αιχμάλωτη της πρώτης της επιλογής (Ιωαννίδης);», ήταν η ερώτηση και ο Αμορίμ έδωσε την εξής απάντηση…

«Δεν θα το σχολιάσω αυτό. Προσωπικά, δεν γνωρίζω ποια είναι αυτή η τρίτη επιλογή για την οποία μιλάτε. Θέλουμε την πρώτη μας επιλογή πάντως, μερικές φορές είναι εύκολο να το καταφέρουμε, άλλες όχι. Έχουμε βρεθεί ξανά σε αυτή τη συνθήκη, είναι δύσκολο και μπορεί να κάνουμε λάθη. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε δική μας την πρώτη μας επιλογή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Είμαι πρόθυμος να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή γιατί εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές μου».