O πρώην παίκτης του NBA, Τζόντεϊ Πόρτερ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Μέμφις και Τορόντο και έχει ομολογήσει την ενοχή του σε υπόθεση που συνδέεται με σκάνδαλο στοιχηματισμού, αναζητησε τρόπο για να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Ο Πόρτερ με τον δικηγόρο του ζήτησαν από τον ομοσπονδιακό δικαστή να τροποποιήσει τους όρους της εγγύησης που του έχει επιβληθεί, ώστε να μπορέσει να παίξει μπάσκετ στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα ο δικηγόρος, Τζεφ Τζένσον, την Τρίτη που πέρασε ζήτησε από τον δικαστή να επιτρέψει στον Πόρτερ να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στο Προμηθέα Πατρών.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στις ΗΠΑ το αίτημα του πρώην παίκτη των Ράπτορς απορρίφθηκε.

Μετά την παραδοχή της εμπλοκής του στην υπόθεση και στο πλαίσιο της αποφυλάκισής του με εγγύηση 250.000 δολαρίων ο Πόρτερ ήταν υποχρεωμένος να παραδώσει το διαβατήριό του, το οποίο πλέον ζητούσε από τον δικαστή να του επιστραφεί.

Όπως αναφέρει η nypost, στην επιστολή του ζήτησε να ταξιδέψει στη χώρα μας, αλλά και να του επιτραπεί να διαμείνει στην Πάτρα.

Επίσης, στο αίτημά του αναφερόταν πως το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ και ο υπεύθυνος των υπηρεσιών προανάκρισης των Ηνωμένων Πολιτειών δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις, ενώ σημειώνεται ότι ο Πόρτερ θα συνοδευόταν από τη σύζυγό του και θα βρισκόταν υπό τη στενή επίβλεψη της ελληνικής ομάδας, της μητέρας και της πεθεράς του.