Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2024-2025, με την κληρωτίδα να βγάζει το πρώτο ντέρμπι την 4η αγωνιστική όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Με αναμετρήσεις εντός έδρας ξεκινάει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, η ΑΕΚ που υποδέχεται στην «OPAP Arena» τον ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός που θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα. Στο Βόλο θα κάνει πρεμιέρα ο Ολυμπιακός, που θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αγωνιστική περίοδος θα περιλαμβάνει τον νέο τρόπο διεξαγωγής των play off και play out, με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής, που ψήφισαν ομόφωνα οι 14 ομάδες.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν play off για τον τίτλο του πρωταθλητή από τις θέσεις 1 έως 4 κι από τις θέσεις 5 έως 8.

Στα play off των θέσεων 5-8, οι ομάδες θα συμμετέχουν μπαίνοντας στη διαδικασία με διαίρεση -διά δύο- των βαθμών που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια. Στην Ελλάδα, λόγω της 15ης θέσης στο Ranking της UEFA, θα δοθούν από την αγωνιστική περίοδο 2025/26 πέντε ευρωπαϊκά «εισιτήρια», που θα διαμορφώνονται ως εξής:

-Πρωταθλητής: Β’ προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
-Κυπελλούχος: Γ’ προκριματικός Europa League
-Δεύτερος: Β’ προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
-Τρίτος: Β’ προκριματικός Conference League
Τέταρτος: Β’ προκριματικός Conference League

Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος, ο πρώτος των play off των θέσεων 5-8 θα πάρει «εισιτήριο» για τον Β’ προκριματικό του Conference League.

Σε ό,τι αφορά τα play out για τις θέσεις 9 έως 14, θα διεξάγονται με διπλούς αγώνες, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στη Super League 2.

1η αγωνιστική:

ΑΕΚ – ΟΦΗ
Ατρόμητος – Άρης
Βόλος – Ολυμπιακός
Λεβαδειακός – Athens Kallithea
Παναθηναϊκός – Αστέρας ΑΚΤΟΡ
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωταθλήματος