Αντιμέτωπες στα προημιτελικά του Euro 2024 τίθενται σήμερα (5/7, 19:00) στη Στουτγκάρδη, Ισπανία και Γερμανία, οι δύο κατά πολλούς καλύτερες ομάδες μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Άλλωστε, πέρα από τις φετινές τους εμφανίσεις, έχουν και τις περισσότερες κατακτήσεις στη διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, δεν υπάρχουν προβλήματα για τους δύο τεχνικούς, παρά μόνο διλήμματα. Ο Λουίς ντε λα Φουέντε, σε σχέση με την αναμέτρηση με τους Γεωργιανούς, σκέφτεται να ξεκινήσει τον Όλμο αντί του Πέδρι (με τον πρώτο να βοηθά περισσότερο από τον δεύτερο, όταν τον αντικατέστησε στο παιχνίδι).

Από την άλλη, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν σκέφτεται το εάν θα διατηρήσει τον Σλότεμπεργκ αντί του Τα που εξέτισε (ο πρώτος τα πήγε εξαιρετικά) και το εάν θα επαναφέρει τον Βιρτς αντί του Σανέ, ο οποίος δεν ενθουσίασε.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε): Ουνάι Σιμόν – Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια – Ρόδρι, Όλμο, Φαμπιάν Ρουίθ – Γιαμάλ, Μοράτα, Ν. Γουίλιαμς.

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ – Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Μίτελσταντ – Άντριχ, Κρόος – Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς – Χάβερτς.

Το βραδινό παιχνίδι (22:00) βρίσκει την Πορτογαλία να αντιμετωπίζει την Γαλλία, στην επανάληψη του τελικού του 2016, αλλά και μια αναμέτρηση όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο κοντράρεται με τον άνθρωπο που τον είχε είδωλο, τον Κιλιάν Εμπαπέ. Το ματς θα διεξαχθεί στο Αμβούργο.

Οι Πορτογάλοι που χρειάστηκε να πάνε στα πέναλτι για να αποκλείσουν τη Σλοβενία, δεν θα έχουν αλλαγές στην ενδεκάδα όπως όλα δείχνουν. Για τους Γάλλους τώρα, δεν είναι διαθέσιμος ο τιμωρημένος Ραμπιό. Καμαβινγκά και Φοφανά διεκδικούν τη θέση του στο βασικό σχήμα. Απών θα είναι και ο Κομάν που αποχώρησε για να είναι εκεί στη γέννηση του παιδιού του.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Ρουμπέν Ντίας, Πέπε, Μέντες, Παλίνια, Βιτίνια, Φερνάντες, Λεάο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό Ερναντέζ, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Κολό Μουανί, Μπαπέ.