Το Euro 2024 συνεχίζεται σήμερα με τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων με τρεις αναμετρήσεις: Γεωργία-Τσεχία (16:00), Τουρκία-Πορτογαλία (19:00) και Βέλγιο-Ρουμανία (22:00). Οι δύο πρώτες αφορούν τον 6ο όμιλο ενώ με το βραδινό ματς ολοκληρώνονται τα παιχνίδιου του 5ου ομίλου.

Η Γεωργία θα αναμετρηθεί με την Τσεχία στο Βόλκσπαρκστάντιον του Αμβούργου στις 16:00. Μετά από μία πρεμιέρα χωρίς νίκη, οι δύο ομάδες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για το μέλλον τους στη διοργάνωση.

Οι νικητές της πρεμιέρας του 6ου ομίλου, Τουρκία και Πορτογαλία, αναμετρώνται στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ του Ντόρτμουντ (19:00). Όποια επικρατήσει, θα εξασφαλίσει την είσοδό της στα νοκ άουτ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Πορτογαλία, το ακλόνητο φαβορί του ομίλου, θέλει να επιβεβαιώσει τη δυναμική της και να «κλειδώσει» όσο νωρίτερα γίνεται την πρόκριση. Η Τουρκία, από την άλλη, διαθέτει ένα καλό σύνολο, όπως έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι, με το αστέρι του νεαρού Αρντά Γκιουλέρ να λάμπει στην αναμέτρηση με τη Γεωργία. Έχει αρκετή ποιότητα μεσοεπιθετικά, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στα μετόπισθεν.

Τέλος, το Βέλγιο αντιμετωπίζει τη Ρουμανία στον δεύτερο αγώνα τους στον 5ο όμιλο, στο Ράιν Ένερτζι Στάντιον της Κολωνίας (22:00). Μετά την ήττα σοκ στην πρεμιέρα, το Βέλγιο καίγεται για το τρίποντο, ενώ η Ρουμανία έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της επί της Ουκρανίας με 3-0.

Μια ήττα ή ακόμη και ισοπαλία θα ήταν μεγάλη αποτυχία και πιθανότατα καταδικαστική για τους «Κόκκινους Διαβόλους»,