Η Αλβανία είναι μία από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Euro 2024 και θα δώσει τον πρώτο της αγώνα το Σάββατο (15/6) με αντίπαλο την Ιταλία, με περισσότερους από 50.000 οπαδούς να αναμένονται στη γερμανική πόλη για να τη στηρίξουν.

Έχοντας κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την κάτοχο του τίτλου Ιταλία και με τις Ισπανία και Κροατία, η λογική λέει ότι οι Αλβανοί θα παίξουν τρεις αγώνες και μετά θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το γεγονός, όμως, ότι η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεν πτοεί τους οπαδούς. Αντιθέτως, υπάρχει ένας πραγματικός ξεσηκωμός.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι αναμένονται περισσότεροι από 50.000 Αλβανοί στο Ντόρτμουντ, όπου θα γίνει ο αγώνας, το Σάββατο (15/6), με τη γερμανική αστυνομία να είναι σε εγρήγορση ώστε να μη συμβεί το παραμικρό και να κυλήσουν όλα ομαλά.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί πόσοι από αυτούς τους 50.000 έχουν και εισιτήρια για το ματς, με το γήπεδο της Ντόρτμουντ να χωράει… 62.000 και όχι 82.000 όπως πάντα, αφού η UEFA έβαλε καθίσματα -για λόγους ασφαλείας- στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Μπορούσια, οι οποίοι είναι πάντα όρθιοι στα παιχνίδια της ομάδας τους.