Η Ελλάδα δεν κατάφερε να νικήσει στην πρεμιέρα της στο τουρνουά τένις United Cup το πρωί της Τρίτης (2/1) και ηττήθηκε με 2-1 από την Χιλή στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αγωνίστηκε στο ατομικό, μιας και έδειχνε ότι πονάει στη μέση και η μοναδική νίκη για την Εθνική ήρθε από τη Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 της Ντανιέλα Σεγουέλ και έδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ο Στέφανος Σακελλαρίδης αντί του Τσιτσιπά. Παρά τη μεγάλη διαφορά ο Σακελλαρίδης (Νο 419) άγγιξε τη νίκη απέναντι στον Νικολάς Χάρι (Νο 19), αλλά ηττήθηκε στο τέλος με 2-1.

Στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι επιστρατεύτηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής μαζί με την Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκαν στο διπλό, αλλά ηττήθηκαν με 2-1 από τους Ντανιέλα Σέγουελ και Τομάς Μπάριος Βέρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γνωρίσει την ήττα με 2-1. Πλέον η Εθνική θέλει αύριο νίκη απέναντι στον Καναδά για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Καθησυχαστικός ο Τσιτσιπάς

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καθησυχαστικός αναφορικά με τον τραυματισμό του.

«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα από ότι αισθανόμουν πριν από έναν μήνα. Δεν ήμουν 100% σίγουρος ότι θα παίξω στο United Cup. Δεν το σκεφτόμουν όταν εξέταζα την επιστροφή μου» δήλωσε και συνέχισε:

«Πέρασα δύσκολες στιγμές στο τέλος της χρονιάς. Δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα. Σήμερα όμως ένιωσα σπουδαία. Υπήρξε μόνο μία στιγμή που αισθάνθηκα κάτι, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχώ πολύ. Δεν έχω μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αύριο να παίξω και στα δύο ματς».