Στα όρια της παραγραφής καλείται η δικαιοσύνη να κρίνει υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που φέρεται να έλαβε χώρα πριν από περίπου 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται σε δίκη ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997» Ευάγγελος-Γεράσιμος Σαβράμης με βασική κατηγορία αυτή της απιστίας στην υπηρεσία . Σύμφωνα με την κατηγορία αν και ο αρχικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης ήταν 5 δισεκατομμύρια δραχμές τελικά φέρεται να άγγιξε τα 19 δισεκατομμύρια δραχμές.

Από τους συνολικά 37 κατηγορουμένους για την αθλητική αυτή διοργάνωση, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας παραπέμπει σε δίκη μόνο τον κ. Σαβράμη καθώς για τους υπόλοιπους έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ ο ένας εξ’ αυτών δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Επιπλέον, το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο υιοθέτησε την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Ράικου, κήρυξε απαράδεκτη τη ποινική δίωξη κατά του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα και διέταξε την διαβίβαση των αντιγράφων της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων δια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου   έχει καταλογίσει σε συνολικά 38 πρόσωπα να επιστρέψουν 12.448.198 εκ. ευρώ που κατασπαταλήθηκαν στην επίμαχη διοργάνωση. Το μεγαλύτερο ποσό καταλογίστηκε στον κ. Σαβράμη ο οποίος υποχρεώθηκε να καταβάλει υπέρ του Δημοσίου ποσό 10.553.536 ευρώ.