«Δίχτυα» σε Αττική, Αρκαδία και Κρήτη είχε απλώσει το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών το πελατολόγιο του οποίου… κοσμούν τρανταχτά ονόματα της σόου μπιζ. Το έναυσμα για την αστυνομική επιχείρηση, δόθηκε μετά από πληροφορία που έφτασε στις αστυνομικές αρχές από το γραφείο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα ότι ομογενής από τον Καναδά εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Ο άνδρας τέθηκε υπό παρακολούθηση και το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν εννέα συνολικά άτομα.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, είναι ένας 41χρονος Γάλλος, ο οποίος συνελήφθη μετά από προκαθορισμένο ραντεβού με αστυνομικούς στη Γλυφάδα. Όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας από 30 έως 41 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα εισήγαγε από τον Καναδά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και χαπιών ecstasy, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, της Αρκαδίας και της Κρήτης.

Στην ατζέντα του κυκλώματος, υπάρχουν τρανταχτά ονόματα από τη σόου μπιζ, όπως δημοσιογράφοι, μοντέλα, πρώην εστεμμένη των καλλιστείων, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, στελέχη δισκογραφικής εταιρείας κ.α..

Συνολικά, στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο κιλά και 392 γραμμάρια κοκαΐνης, ακατέργαστη υδροπονική κάνναβη βάρους 18 κιλών και 444, 6.895 χάπια ecstasy, δύο κιλά δυναμίτιδας, δύο πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 110 cm, ένα όπλο Μ16 , δύο εννιάρια όπλα, 75 σφαίρες των 9mm , 251.270 ευρώ, 10.000 δολάρια ΗΠΑ, τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων συνολικού ύψους 38.339,32- ευρώ, 56.358,64- δολαρίων Καναδά και 83.351 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και 18 πιστωτικές κάρτες ημεδαπών και αλλοδαπών τραπεζών. Επίσης, εντοπίστηκαν επτά ζυγαριές ακριβείας, πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, ένα πλαστό ελληνικό διαβατήριο, μία πλαστή άδεια αυτοκινήτου, μία πλαστή αστυνομική ταυτότητα και 24 κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ΣΔΟΕ.