«Όχι» είπε το Ειδικό Δικαστήριο στο αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορούμενης εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη να ενημερωθούν με έγγραφα σχετικά με το ενδεχόμενο να απουσίαζε με αναρρωτική άδεια ένας από τους αρεοπαγίτες όταν το όνομα του μπήκε στην κληρωτίδα της Βουλής και καθορίστηκε η σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα λόγο έλλειψης έννομου συμφέροντος.
Η αυλαία της δεύτερης συνεδρίασης στον Άρειο Πάγο άνοιξε με τη δήλωση ότι δεν είναι στις προθέσεις της εισαγγελικού λειτουργού να αμφισβητήσει την συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου και να θέσει θέμα ακυρότητας.
Ωστόσο, οι συνήγοροι της κ. Τουλουπάκη επέμειναν στο αίτημα τους να ενημερωθούν με τα σχετικά έγγραφα.
«Δεν θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύνθεσης του δικαστηρίου» τόνισε ο συνήγορος Γιάννης Ματζουράνης εξηγώντας ότι από τα συγκεκριμένα έγγραφα θα προκύψουν αποδεδειγμένες «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» κάνοντας παράλληλα λόγο για «κατασκευαστές πλυντηρίων λεύκανσης της Novartis για να φτάσουν οι κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο και να καλυφθεί ο «μαγικός αριθμός 10» των δικαστών.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της εισαγγελικής λειτουργού διευκρίνισε πως η ίδια «επιθυμεί, επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας» και γι’ αυτό δεν βάζει ζήτημα ακυρότητας.
Με το αίτημα συντάχθηκε και η πλευρά του κατηγορούμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η υπεράσπιση του οποίου με αφορμή τη διαδικασία της επίμαχης κλήρωσης μίλησε για «διαδικασία καθαρά εκδικητικής πολιτικής δίωξης». Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει θέματα απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας που απορρέουν από την παραβίαση της ΕΣΔΑ.