Ραγδαίες εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, έπειτα από από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται ιατροδικαστικές πηγές, είναι αρκετά πιθανό να ανιχνευθούν κι άλλες ουσίες εκτός από την κεταμίνη στον οργανισμό της 9χρονης, ενώ τις επόμενες δέκα μέρες αναμένεται από την άτυπη επιτροπή που εξετάζει τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών υπό τον ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη και το πόρισμα για τη Μαλένα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο παθολόγος-κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας εξήγησε ότι η κεταμίνη δεν είναι ένα φάρμακο που κυκλοφορεί ευρέως και δεν μπορεί κανείς να το βρει στα φαρμακεία, καθώς πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία σε φαρμακαποθήκη.

«Σκανάρουν» τους φακέλους των άλλων δύο κοριτσιών

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Τζωρτζίνας που έφεραν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου δρομολόγησαν και τον λεπτομερή έλεγχο των φακέλων των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας, με τις αρχές να ψάχνουν κοινά στοιχεία με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνδυασμός όλων των δικογραφιών, σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία που θα ταυτίζουν τους θανάτους των τριών κοριτσιών.